Nedeľa 19.05.2024
Dnes má meniny 
Gertrúda
°C
30.10.2023 01:10

Nitriansky samosprávny kraj pripravuje spoluprácu s Trnavskou univerzitou


Na archívnej snímke budova Filozofickej fakulty Trnavskej univerzity v Trnave. Foto: TASR - Lukáš Grinaj


Nitriansky samosprávny kraj (NSK) pripravuje spoluprácu s Trnavskou univerzitou (TU). Podľa materiálu, o ktorom budú rokovať krajskí poslanci na svojom zasadnutí 30. októbra, je úlohou spolupráce výmena a rozvoj poznatkov na oboch stranách.


"Cieľom je vytvoriť právny podklad na spoluprácu s dlhodobo najlepšie hodnotenou právnickou fakultou na Slovensku," uviedol Úrad NSK.         

Konkrétne možnosti spolupráce oboch inštitúcií bude obsahovať spoločné memorandum. NSK v ňom študentom právnickej fakulty sľubuje možnosť absolvovať bezplatnú odbornú stáž i odborné stretnutia zamerané na výmenu skúseností a poznatkov v oblasti práva. "NSK môže zabezpečiť pre študentov právnickej fakulty odborné prednášky z oblasti správy vecí verejných na úrovni územnej samosprávy a príbuzných oblastí. Môže tiež podporovať vedecké podujatia organizované právnickou fakultou," informoval Úrad NSK.         

TU zasa môže umožniť zamestnancom NSK účasť na vedeckých, odborných a iných podujatiach organizovaných právnickou fakultou. Zároveň môže kraju sprostredkovať odborné konzultácie s vedeckými a pedagogickými zamestnancami univerzity. Právnická fakulta tiež môže NSK sprostredkovať odborné stanoviská. "Takisto môže ponúknuť personálne zabezpečenie zo strany študentov pri poskytovaní právnej pomoci pre obyvateľov Nitrianskeho kraja," konštatuje sa v návrhu memoranda.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.05.2016
Kraj vypracoval novú stratégiu zahraničných vzťahov
Nitriansky samosprávny kraj (NSK) chce v nasledujúcich rokoch posilniť svoju spoluprácu so zahraničnými regiónmi. Tá by mala pomôcť samotnému kraju, ale aj jednotlivým obciam a inštitúciám pri ich rozvoji a realizácii rôznych cezhraničných projektov.
viac
08.01.2019
Vzájomná komunikácia pomáha spolupráci
Združenie miest a obcí Slovenska v priebehu jesene realizovalo prieskum zameraný na vnímanie samosprávnych krajov komunálom. Výsledky naznačujú, že od miery spolupráce a komunikácie závisí úspech verejných politík.
viac
08.07.2020
Mesto chce pri kandidatúre na titul EHMK spolupracovať s NSK
Mesto Nitra chce uzatvoriť s Nitrianskym samosprávnym krajom (NSK) memorandum o spolupráci a podpore pri kandidatúre na titul Európske hlavné mesto kultúry (EHMK) 2026. Text memoranda ešte na svojom júnovom rokovaní schválili mestskí poslanci.
viac
07.10.2023
Trnavský samosprávny kraj pripravuje deň očkovania proti vírusu HPV
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) pripravuje ďalší špeciálny deň očkovania proti vírusu HPV. Ako informoval, konať sa bude 21. októbra v ambulanciách v Dunajskej Strede, Skalici a v Trnave.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %