Nedeľa 19.05.2024
Dnes má meniny 
Gertrúda
°C
10.09.2021 04:45

Nitriansky samosprávny kraj nesúhlasí s optimalizáciou siete nemocníc


Ilustračná snímka, zdroj: Nitralive


Nitriansky samosprávny kraj (NSK) nesúhlasí s optimalizáciou siete nemocníc, s ktorou počíta pripravovaná reforma Ministerstva zdravotníctva SR. Podľa vedenia NSK i krajských poslancov by zmena štatútov nemocníc znamenala výrazné obmedzenie dostupnej zdravotnej starostlivosti v regióne.


Poslanci krajského zastupiteľstva i lekár NSK Ľubomír Ševčík pripomenuli, že NSK v minulosti už na návrh ministerstva zdravotníctva dvakrát optimalizoval nemocničnú sieť. „Zrušil na svojom území dve nemocnice. V rámci pripravovanej reformy by boli podľa medializovaných informácií ohrozené najmä nemocnice v Komárne, Zlatých Moravciach a Šahách,“ uviedol Ševčík.       

Krajský lekár i predseda NSK Milan Belica trvajú na zachovaní štatútov súčasnej siete nemocníc v NSK. „A to aj vzhľadom k možnému opakovaniu sa epidémie COVID-19 a zabezpečeniu dostupnosti poskytovania kvalitnej ústavnej zdravotnej starostlivosti,“ zdôraznil Ševčík.       

NSK je podľa jeho slov pripravený komunikovať s ministerstvom zdravotníctva. „Chceme dosiahnuť, aby sa reforma siete nemocníc uskutočnila najmä v súlade so zabezpečením dostupnej ústavnej zdravotnej starostlivosti pre obyvateľov NSK, aj s prihliadnutím na už vykonané reformy v rámci kraja,“ dodal Ševčík.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.11.2019
NSK chce získať na zavádzanie inovatívnych riešení 2,5 milióna eur
Nitriansky samosprávny kraj (NSK) sa zapojí do projektu, ktorý je zameraný na zavádzanie inovácií a rôznych inteligentných riešení vo fungovaní samosprávy. V prípade, že bude úspešný, môže na svoju modernizáciu získať z európskych fondov 2,5 milióna eur.
viac
29.12.2020
NSK plánuje na budúci rok preinvestovať desiatky miliónov eur
Nitriansky samosprávny kraj (NSK) plánuje v roku 2021 investície do viacerých oblastí. Aj napriek tomu, že pre pandémiu ochorenia COVID-19 očakáva výpadok príjmov, na investičné akcie vyčlenil desiatky miliónov eur.
viac
15.05.2021
V šiestich obciach kraja sa konajú doplňujúce voľby
Obyvatelia šiestich obcí Nitrianskeho kraja si v sobotu v doplňujúcich voľbách volia nových členov obecných zastupiteľstiev. V štyroch z nich je už o novom obecnom poslancovi prakticky rozhodnuté, pretože sa tam o uvoľnené miesto uchádza iba jeden kandidát.
viac
01.08.2023
Nová kampaň KOCR predstavuje Nitriansky kraj ako termálny raj
Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) v Nitrianskom kraji spustila novú kampaň s názvom Krížom krážom termálnym rajom. Spojila v nej 11 kúpalísk a aquaparkov, s ktorými chce prezentovať ponuku pobytov pri termálnych kúpaliskách v nitrianskom regióne.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %