Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
24.04.2021 03:15

Národnú zoo v Bojniciach navštívili po opätovnom otvorení stovky ľudí


Ilustračná snímka


Národnú zoologickú záhradu v Bojniciach navštívili po jej opätovnom otvorení tento týždeň stovky ľudí. Informoval o tom jej hovorca Pavel Procner.


"Počas prvých dní po opätovnom otvorení 19. apríla prešlo naším zariadením 1240 návštevníkov, a to aj napriek nie príliš ideálnemu počasiu. Prognózy počasia sú do ďalších dní priaznivejšie, a preto už cez víkend očakávame nárast návštevníkov," načrtol Procner.         

Národná zoo zaznamenala počas viac ako dvojmesačného obdobia, keď boli jej priestory zatvorené, i niekoľko noviniek. "V období počas neželanej výluky sa v novom pavilóne slonov adaptovali Maja a Gula. Odvážnejšia Gula sa v novom prostredí cíti od prvého momentu výborne, opatrnejšia Maja si zvyká o niečo pomalšie," priblížil hovorca zoo.       

Nová ubikácia africkej fauny podľa neho prístupná verejnosti ešte nie je. "Dúfame, že už čoskoro sa dočkáme a v novom pavilóne privítame prvých návštevníkov. O jeho otvorení budeme verejnosť včas informovať. Veríme, že nastávajúce obdobie prinesie lichotivejšiu situáciu a chod bojnickej zoo sa vráti do starých koľají," dodal.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.08.2018
Návštevníci zoo môžu spoznať život včiel
Aktuálny týždeň v Národnej zoologickej záhrade v Bojniciach patrí včelám. Podujatie, v rámci ktorého budú môcť návštevníci spoznať ich život, začalo v pondelok a potrvá do piatku (24. 8), informovala hovorkyňa zoo Simona Kubičková.
viac
29.04.2019
V Bojniciach otvorili letnú turistickú sezónu, oslávili tak i výročie sokoliarov
Kúpeľné mesto Bojnice otvorilo v sobotu (27. 4.) tohtoročnú letnú turistickú sezónu. Celodenné podujatie sa nieslo v znamení 25. výročia sokoliarov Aquila z Bojníc, ktorí majú najstaršiu stálu scénu v bývalom Československu.
viac
21.04.2021
Novinkou na Bojnickom zámku je multimediálna projekcia
Slovenské národné múzeum (SNM) -Múzeum Bojnice v utorok opäť otvorilo brány Bojnického zámku pre širokú verejnosť.
viac
25.04.2022
Letnú turistickú sezónu na hornej Nitre otvorí sprievod postáv z rozprávok
Letnú turistickú sezónu na hornej Nitre otvorí sprievod s postavami z rozprávok, seriálov a filmov, ktoré sa natáčali v Bojniciach a okolí. Súčasťou podujatia 30. apríla budú i aktivity pre deti a umelecký projekt Legendy ožívajú.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %