Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
02.01.2023 03:20

Nádoby na odpad nahradia polopodzemné kontajnery s čipovými zámkami


Ilustračná snímka: (tasr).


Z viacerých ulíc v Topoľčanoch v nasledujúcich dňoch zmiznú staré kontajnery na odpad. Ako informovala radnica, pôvodné odpadkové nádoby nahradia nové polopodzemné kontajnery.


Tie budú vybavené inteligentnými zámkami, vďaka ktorým budú môcť komunálny odpad do kontajnerov vhadzovať iba obyvatelia lokality, v ktorej sú umiestnené. "Opatrenie sa týka 17 nových stojísk. Čip na otváranie zámku dostane každá domácnosť, ktorá bude nové kontajnery využívať. Ak niekto ešte čip na otváranie polopodzemných kontajnerov nedostal, mal by kontaktovať svojho domového dôverníka, správcu bytového domu alebo mestský úrad," informovala radnica.

Magistrát si od zavedenia nových kontajnerov s čipovým zámkom sľubuje obmedzenie "odpadovej turistiky" a čistejší vzhľad stojísk kontajnerov. "Zavedenie inteligentných zámkov je zároveň prvým krokom k spravodlivejšiemu množstvovému zberu a k zníženiu nákladov na likvidáciu komunálneho odpadu. Postupne zámky plánujeme rozšíriť aj na existujúce stojiská polopodzemných kontajnerov," doplnil mestský úrad.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.06.2016
Zvolenské deti vymaľovali kontajnery na odpad
V týchto dňoch sa vo Zvolene objavili tzv. ilustrované kontajnery. Vytvorili ich žiaci tamojších základných škôl na základe podnetu spoločnosti, ktorá v meste likviduje odpad.
viac
25.10.2016
Krčmy musia mať uzatvorené zmluvy so zberovými spoločnosťami
„Zrejme využívajú aj naše kontajnery,“ reagoval starosta Lovinobane Ing. Marián Lenhard na otázku, či krčmy, potraviny a ďalší podnikatelia v obci vynášajú odpad do kontajnerov určených len občanom. „Navyše si podľa mňa ani nie sú vedomí, že majú mať uzatvorené zmluvy so zberovými spoločnosťami.“
viac
12.12.2016
Do likvidácie čiernych skládok investovala Považská Bystrica 60 000 eur
Na likvidáciu čiernych skládok vynaložilo mesto Považská Bystrica v tomto roku približne 60.000 eur. Mestu sa aj s podporou Envirofondu podarilo zlikvidovať jednu z najväčších čiernych skládok v miestnej časti Horný Moštenec.
viac
05.08.2019
Polopodzemné kontajnery v Nitre sa rozšíria aj do ďalších mestských častí
Systém polopodzemných kontajnerov na odpad sa v Nitre rozširuje. Pribudli nové odpadové nádoby na Štiavnickej ulici a na Triede A. Hlinku na sídlisku Chrenová, kde až 90 percent odpadového hospodárstva zabezpečujú Nitrianske komunálne služby práve prostredníctvom polopodzemných kontajnerov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %