Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
18.02.2022 03:20

Nadácia ZSE vyhlásila nový grantový program s názvom Mením na zeleň


Banner.


V rámci programu budú podporené projekty mimovládnych organizácií, škôl, miest a obcí, ktoré prispejú k zmierneniu ekologickej a klimatickej krízy. Dokopy nadácia rozdelí 50 000 eur. Projekty je možné predkladať do 22. marca 2022.


Ochrana životného prostredia je od vzniku Nadácie ZSE jednou z kľúčových oblastí podpory. Práve energetický sektor má na zmenu klímy výrazne negatívny vplyv. S cieľom aspoň čiastočne ho eliminovať, Nadácia ZSE dlhodobo podporuje environmentálne projekty a edukáciu v tejto oblasti.

V rámci nového grantového programu Mením na zeleň budú podporené projekty, ktoré sú zamerané na environmentálne vzdelávanie, využívanie obnoviteľných zdrojov, ochranu krajinných prvkov a ekotypov, cirkulárnu ekonomiku a znižovanie uhlíkovej stopy. Nadácia ZSE tiež podporí edukatívne projekty zamerané na zvyšovanie povedomia o zodpovednom prístupe k životnému prostrediu a spôsoboch, ako ho aplikovať v každodennom živote. Finančnú podporu môžu získať aj environmentálne projekty prepájajúce komunity či projekty podporujúce sebestačnosť.

„Zodpovednosť za životné prostredie je dlhodobo jednou z priorít Nadácie ZSE. Kým pár rokov dozadu sme spolu s našimi partnermi učili deti na školách separovať odpad, dnes sa musíme zaoberať náročnejšími témami. Tak ako v iných oblastiach, aj pri tejto téme sme presvedčení, že je potrebné konať lokálne a s jasným dosahom na komunitu. Tieto kritériá vedia naplniť len ľudia, ktorí sú experti a prirodzení lídri s vášňou – poznajú lokálne potreby a vedia nadchnúť ostatných, “ uviedla pri vyhlásení grantového programu programová riaditeľka nadácie ZSE Erika Škultétyová.

O podporu z programu sa môžu uchádzať mimovládne organizácie (neziskové organizácie, občianske združenia, nadácie,...), centrá voľného času, komunitné centrá, obce a mestá, školy a školské zariadenia pôsobiace v regióne západného Slovenska. Projekty je potrebné prekladať elektronicky prostredníctvom online formuláru, ktorý je prístupný na stránke www.nadaciazse.sk do 22.3.2022. Na stránke sú zverejnené aj všetky konkrétne informácie o typoch a zameraní projektov. Maximálna výška podpory na jeden projekt je 2 000 eur.

 

Autor: (Nadácia ZSE)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.10.2018
V Košiciach predstavili nový grantový program pre občianske organizácie
Prostredníctvom nového podporného programu Active Citizens Fund (ACF) môžu občianske organizácie na Slovensku získať na svoje projekty v nasledujúcich štyroch rokoch spolu takmer osem miliónov eur.
viac
30.09.2020
Program Envirogranty prerozdelí neziskovým organizáciám 100-tisíc eur
Nadácia VÚB vyhlasuje úplne novú grantovú schému, aká nemá na Slovensku vzhľadom na svoje zameranie obdobu. Program Envirogranty sa stáva prvou vlastnou iniciatívou bankovej nadácie, ktorej zámerom je rozdeliť 100-tisíc eur výhradne na ucelené koncepty environmentálnych aktivít tretieho sektora.
viac
05.10.2021
Zelené projekty neziskového sektora dostanú 50-tisíc eur
Neziskové organizácie a iniciatívy, ktoré sa cieľavedome venujú ochrane biodiverzity či rozbehu zelenej ekonomiky, sa môžu zapojiť do druhého ročníka programu Envirogranty.
viac
09.12.2021
Granty z programu Zelené oázy umožnia výsadbu už na jar
Každá zeleň sa počíta, ale stromy sú vraj jej kráľovskou korunou. Neslúžia len na ozdobu. Klimatická kríza ukazuje ich silu a našu vzájomnú previazanosť. Program Zelené oázy preto aj v ďalšom ročníku rozdá granty prednostne na výsadbu stromov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %