Piatok 17.05.2024
Dnes má meniny 
Gizela
°C
24.03.2022 07:45

Na vybraných školách spustili pilotný projekt participatívnych rozpočtov


Banner.


Bratislavský samosprávny kraj (BSK) v spolupráci s Úradom splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti spustili pilotný ročník školských participatívnych rozpočtov.


Vybraných bolo osem stredných škôl v pôsobnosti kraja, ktoré sa prihlásili do otvorenej výzvy. Každej z nich bude pridelených tisíc eur pre participatívny proces na škole. Kraj o tom informuje na svojom webe.

"Žiaci dostanú príležitosť navrhovať projekty, podieľať sa na diskusiách o rozdelení rozpočtu, či aktívne vstupovať do fázy hodnotenia, rozhodovania a realizácie," približuje krajská samospráva. Snahou je podporiť aktívne angažovanie sa žiakov, pričom školský participatívny rozpočet má ako nástroj pomôcť meniť školu k lepšiemu.

Participatívne rozpočty sú podľa BSK populárne aj v ostatných krajoch, v neposlednom rade pomáhajú budovať korektné vzťahy medzi vedením, učiteľmi a žiakmi školy, čo prispieva aj k celkovému rozvoju školy. „Veríme, že tento rok nič nebude stáť v ceste realizácii aktivity v plnom rozsahu,“ podotkol BSK.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.09.2020
Digitálni koordinátori na školách
Od septembra bude na desiatich školách prebiehať pilotná fáza programu koordinátorov digitálnych kompetencií, ktorého cieľom je zlepšiť vzdelávanie v oblasti informatiky a pomôcť školám efektívne využívať digitálne technológie.
viac
09.04.2021
V regióne Malokarpatska vnikne nová cesta
Zlepšenie dopravnej situácie, časová úspora pre vodičov, ale najmä odbremenenie obcí Chorvátsky Grob a Slovenský Grob od tranzitnej dopravy. To všetko prinesie vybudovanie cestného obchvatu obcí Malokarpatska.
viac
28.05.2021
Župa spúšťa rekonštrukciu Kaštieľa v Čunove. Vznikne tam Ekocentrum
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) sa po fázach príprav púšťa do komplexnej rekonštrukcie Národnej kultúrnej pamiatky Kaštieľa v Čunove. Rozdelená bude do viacerých fáz a na ich konci sa toto miesto premení na Ekocentrum pre širokú verejnosť každej vekovej kategórie.
viac
01.10.2021
Mesto Vráble chce zvážať deti na vyučovanie školským autobusom
Mesto Vráble pripravuje pilotný projekt, v rámci ktorého bude deti na vyučovanie zvážať školský autobus. Radnica momentálne zisťuje záujem žiakov a ich rodičov o novú službu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %