Sobota 18.05.2024
Dnes má meniny 
Viola
°C
29.03.2022 08:25

Na revitalizáciu vnútroblokov získalo mesto takmer 570 000 eur


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Žiar nad Hronom získalo na revitalizáciu vnútroblokov centrálnej mestskej zóny nenávratný finančný príspevok vo výške takmer 570.000 eur. V rámci projektu počíta s obnovou štvorice vnútroblokov v centre mesta i s výsadbou zelene. Samospráva o tom informuje na svojej oficiálnej webstránke.


"Revitalizácia sa týka Ulice Š. Moysesa od základnej školy po začiatok námestia vrátane všetkých vnútroblokových priestorov. V rámci projektu sa vysadí zeleň, rôzne druhy tráv, trvalkové záhony, kríky či vysoké dreviny. V medziblokoch pribudnú aj digitálne informačné tabule pre oznamy mestského úradu a osadia sa tu stojany na bicykle," priblížil projektový manažér mesta Miloš Čerťaský.

Projekt počíta s revitalizáciou plochy o výmere 39 410 metrov štvorcových, rekonštrukciou prejdú aj pieskoviská či basketbalové ihrisko. V lokalite budú osadené i nové odpadkové koše a lavičky.

Mesto informuje, že práce si budú vyžadovať výrub viacerých stromov, počíta však s výsadbou novej zelene a ošetrením 143 kusov existujúcich drevín. Vo vnútroblokoch by tak mali pribudnúť nové trvalky, cibuľoviny aj vzrastlé stromy s minimálnou výškou šesť metrov.

Práce na revitalizácii vnútroblokov bude vykonávať mestská spoločnosť Technické služby, začať by mali ešte pred letom. Samospráva chce ešte predtým svoj zámer predstaviť obyvateľom predmetných lokalít a verejnosti, v nasledujúcich týždňoch preto zorganizuje verejné predstavenie projektu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.10.2016
Počas jarmoku ukážu zrekonštruovanú časť Svätokrížskeho domu
Koncom týždňa sa v Žiari nad Hronom uskutoční tradičný jarmok. Počas jeho konania si budú môcť domáci ale aj návštevníci prezrieť aj hospodársku časť Svätokrížskeho domu, ktorú sa mestu podarilo tento rok zrekonštruovať.
viac
27.02.2018
Parkovacie miesta v centre Žiaru nad Hronom vybavia snímačmi
Parkovanie v centre Žiaru nad Hronom by malo byť v budúcnosti jednoduchšie. Miestna samospráva chce nové parkovacie miesta v centre vybaviť snímačmi. Pomocou aplikácie si tak vodiči budú môcť prezrieť aktuálne voľné parkovacie miesta.
viac
16.06.2020
Mesto má hotovú projektovú dokumentáciu na obnovu MsKC
Žiarska samospráva má hotovú projektovú dokumentáciu na obnovu mestského kultúrneho centra (MsKC). V súvislosti s jeho aktuálnym stavom už dlhšie hovorí o potrebe rekonštrukcie.
viac
05.04.2024
Biskupský kaštieľ mesto komplexne zrekonštruuje
Biskupský kaštieľ v Žiari nad Hronom čaká komplexná rekonštrukcia. Mesto Žiar nad Hronom získalo na jeho obnovu dotáciu vo výške 4,2 milióna eur z plánu obnovy. S prácami chcú podľa žiarskeho primátora Petra Antala začať prakticky okamžite a ukončené by mali byť do konca roka 2025.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %