Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
27.05.2023 10:10

Na letisku v Senici bude Letecký deň detí, zakončia ho ohňostrojom


Ilustračná snímka, zdroj: Aeroklub Senica


Na letisku v Senici uskutočnia Letecký deň detí, ktorý bude dnes - v sobotu 27. mája. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.


Program sa začína od 13.30 h, chýbať nebudú letové ukážky Záhoráckeho aeroklubu Senica či letecká akrobacia. Súčasťou programu budú aj vyhliadkové lety a prehliadka lietadiel na ploche letiska.

K sprievodnému programu patrí aj ukážka techniky profesionálnych hasičov a colníkov či ukážky práce psovodov. "Letecké stroje i automobilovú techniku profesionálnych i dobrovoľných záchranárov, ako aj predvádzacie jazdy autoškoly doplnia kolotoče a nafukovacie atrakcie," uviedla Moravcová.         

V rámci programu na pódiu vystúpia deti a mládežníci, ktorí navštevujú jednotlivé záujmové krúžky v Centre voľného času Senica. "Prelínať sa budú so spevákmi a tanečníkmi základnej umeleckej školy. Program doplní predstavenie v podaní detského divadla Hoki Poki. Na záver je pripravená penová show a bodkou bude farebný ohňostroj," informovala hovorkyňa mesta.         

Do areálu letiska sa budú môcť návštevníci dopraviť aj kyvadlovou autobusovou dopravou, ktorá bude premávať v hodinových intervaloch.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.06.2019
Trojica podujatí prilákala tisíce návštevníkov
Deň detí, Malacká šošovica a Malacký piknik ovládli 1. jún v Malackách. Pestrý program a letné počasie prilákalo do Zámockého parku tisíce návštevníkov z mesta i okolia. Spojenie troch skvelých podujatí, ktoré je výsledkom spolupráce viacerých mestských organizácií, sa ukázalo ako výborný nápad.
viac
01.06.2021
Lesy SR otvárajú na Deň detí prvú Lesnú školu na Slovensku
Lesy SR otvárajú v utorok 1. júna Lesnú školu v Leviciach. Jej zriadenie je súčasťou cezhraničného projektu s maďarskými lesníkmi z Ipoly Erdö.
viac
04.06.2022
Múzeum v Galante oslavuje Deň detí
Oslavu tohtoročného Medzinárodného dňa detí posunulo Vlastivedné múzeum (VM) v Galante na sobotu. Od popoludnia až do večerných hodín pripravilo pre najmenších zážitkové prehliadky, informovala o tom Judit Pukkai z VM.
viac
18.11.2023
Bratislava sa zapojí do iniciatívy k Svetovému dňu detí, namodro vysvieti UFO
Mesto Bratislava sa zapája do iniciatívy k Svetovému dňu detí, ktorý pripadá na 20. novembra. Ako pripomienka záväzku chrániť práva detí budú aj v hlavnom meste v daný deň svietiť niektoré dominanty na modro. Pripojiť k oslave sa dá už v sobotu na podujatí v Starej tržnici.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %