Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
15.03.2019 01:10

MŠ na Ulici M. Mišíka v Prievidzi zrekonštruujú, navýši sa i jej kapacita


Ilustračná snímka: Prievidza.sk


Objekt Materskej školy (MŠ) na Ulici M. Mišíka v Prievidzi čaká rekonštrukcia. Práce budú mať za cieľ i zvýšenie jej kapacity, po nich by tak malo do MŠ chodiť o 20 detí viac. Investíciu bude samospráva financovať z fondov Európskej únie, informoval hovorca mesta Michal Ďureje.


"Hlavným cieľom projektu bude zvýšenie kapacity škôlky a skvalitnenie predprimárneho vzdelávania. Po rekonštrukcii objektu sa navýši kapacita oproti súčasnému stavu o 20 detí, čo predstavuje otvorenie jednej novej triedy," uviedol Ďureje.       

Rekonštrukčné práce budú podľa neho zahŕňať stavebno-technické úpravy na rozšírenie kapacít v existujúcich priestoroch, úpravy areálu MŠ v podobe výstavby hracej betónovej plochy, spojovacích chodníkov a vonkajšieho hracieho príslušenstva i nákup potrebného interiérového vybavenia pre deti. "V neposlednom rade bude rekonštrukcia zameraná na zvyšovanie energetickej hospodárnosti budov MŠ pomocou zateplenia vonkajších plášťov a výmeny okien," doplnil.       

Mesto už podpísalo zmluvu o poskytnutí nenávratného finančného príspevku (NFP) s Ministerstvom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR. "V súčasnosti pripravujeme proces verejného obstarávania a po jeho skončení začneme s implementáciou projektu," načrtol Ďureje.       

Celkové oprávnené výdavky projektu predstavujú 388.816 eur, NFP je vo výške 369.375 eur. Na financovaní sa bude mesto podieľať sumou 19 441 eur. Samospráva bude financovať približne polovicu prác tak, aby zabezpečila celkovú rekonštrukciu objektu. Celkový rozpočet projektu predstavuje 788 627 eur, mimo NFP tak zaplatí ešte ďalších 399 811 eur.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.03.2019
Mesto Senica rekonštruuje učebne za takmer 190-tis. eur
Mesto Senica začalo s modernizáciou odborných učební na Základnej škole s materskou školou na Ulici J. Mudrocha. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Viera Barošková.
viac
01.06.2020
Rekonštrukciou MŠ na ulici M. Mišíka v Prievidzi sa zvýši jej kapacita
Objekt Materskej školy (MŠ) na Ulici M. Mišíka v Prievidzi kompletne zrekonštruujú. Práce, s ktorými začal dodávateľ v tomto období, majú za cieľ i zvýšenie jej kapacity, po nich by tak malo do MŠ chodiť o 20 detí viac.
viac
17.05.2021
Žilina rekonštruuje Materskú školu v Závodí, jej kapacita sa zvýši o 33 miest
Rozšíriť kapacitné možnosti školy prostredníctvom nadstavby a revitalizovať detské ihrisko plánuje žilinská samospráva počas stavebných prác, ktoré sa v uplynulých dňoch začali v Materskej škole Závodie.
viac
07.10.2023
Samospráva chce zrekonštruovať MŠ v Dolnej Štubni
Materskú školu (MŠ) v Dolnej Štubni, mestskej časti Turčianskych Teplíc, plánuje samospráva zrekonštruovať. Prácami sleduje zlepšenie energetickej efektívnosti objektu, dodávateľa hľadá cez verejnú súťaž.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %