Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
25.10.2022 12:35

Mesto začalo s rozšírením a obnovou útulku pre psov


Snímka zdroj: (utulok.poprad.sk).


V týchto dňoch sa začali práce na rozšírení a zásadnej rekonštrukcii Mestského útulku v Poprade. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jarka Hlaváčová s tým, že priestor sa vďaka tomu rozšíri na ploche približne 1500 metrov štvorcových.


Projekt financuje samospráva zo svojho rozpočtu, pričom náklady sú vo výške 350 000 eur a práce potrvajú zhruba dva mesiace.

"Rozšírením získa útulok šesť objektov po sedem boxov, celkovo teda 42 nových murovaných boxov orientovaných čelnou stranou na juh, aby boli psíky chránené hlavne v zimnom období pred severnými vetrami. Pribudnú tiež štyri nové oplotené výbehy, určené na socializáciu psíkov, hranie a zoznamovanie sa," uviedla hovorkyňa.

Útulok je takmer neustále naplnený na 100 percent, problém s umiestňovaním psíkov sa týmto rozšírením podľa samosprávy vyrieši a zároveň v ňom dokážu poskytnúť zvieratám omnoho lepšie podmienky na život. Na základe mnohých podnetov od občanov zvažuje mesto pripraviť jeden priestor aj pre mačky.

Kapacita útulku je v súčasnosti 25 kotercov. Najčastejšie umiestnené rasy sú kríženci. Záujem ľudí je podľa Hlaváčovej hlavne o šteniatka a psíkov menšieho vzrastu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.01.2022
Mestský útulok v Poprade prejde výraznou zmenou
Mesto Poprad plánuje v tomto roku zvýšenie kapacity mestského útulku vybudovaním 30 nových, väčších a moderných kotercov a 4 oplotených výbehov, čím chce psíkom zabezpečiť voľnosť pohybu a sociálny kontakt s verejnosťou.
viac
13.04.2023
Obnova objektu sociálnych služieb na Levočskej ulici potrvá päť mesiacov
Rekonštrukcia objektu sociálnych služieb na Levočskej ulici v Poprade by mala trvať viac ako päť mesiacov, mesto nedávno podpísalo zmluvu o dielo so zhotoviteľom stavby. Stavebné práce si podľa zverejnenej zmluvy vyžiadajú takmer 430 000 eur.
viac
05.05.2023
Zrekonštruovanú plaváreň otvoria pre verejnosť čoskoro
Staroľubovniansku mestskú plaváreň onedlho po rekonštrukcii opäť otvoria pre verejnosť. Stavba je už hotová, pôvodný projekt architekta Hobrľu z ateliéru Stavoprojekt Prešov z roku 1983 obnovili a skrášlili architekti pod vedením Jána Kovalčíka.
viac
01.08.2023
Mestský útulok prešiel výraznou zmenou, jeho kapacitu rozšírili
Mestský útulok v Poprade prešiel výraznou zmenou, jeho kapacitu rozšírili. Informovalo o tom mesto na sociálnej sieti, dôvodom prestavby bola takmer 100-percentná vyťaženosť útulku. Projekt sa oproti pôvodnému plánu predražil o desiatky tisíc eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %