Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
05.06.2023 02:25

Mesto vyhlásilo verejnú súťaž na zabezpečenie zberu a odvozu odpadu


Ilustračná snímka.


Mesto Lučenec vyhlásilo verejnú súťaž na poskytovanie služieb v oblasti nakladania s odpadom za vyše 2,3 milióna eur.


Nový dodávateľ má zber a odvoz odpadov v meste zabezpečovať počas štyroch rokov. Vyplýva to z oznámenia, ktoré bolo zverejnené vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie.

Ako samospráva uvádza v súťažných podkladoch, predmetom zákazky je zabezpečenie zberu a odvozu zmesového komunálneho odpadu, zber a dotriedenie separovaných zložiek odpadu i vývoz odpadu z uličných smetných košov. Súčasťou zákazky je tiež zber a odvoz zmesového komunálneho odpadu z polopodzemných kontajnerov, prevádzkovanie vybudovaných uzamykateľných kontajnerových stanovíšť či zabezpečenie prevádzky zberného dvora.

Mesto Lučenec plánuje v oblasti odpadového hospodárstva postupne zaviesť viaceré zmeny. Prejsť chce na spôsob spoplatňovania odpadov z fixnej ceny na cenu za vývoz zmesového odpadu podľa počtu vynesených nádob. V podmienkach súťaže preto samospráva požaduje vybavenie zberových vozidiel čítacím zariadením, ktoré bude zaznamenávať identifikátory z čipov v odpadových nádobách.

Celková odhadovaná hodnota zákazky predstavuje približne viac ako 2 343 000 eur. Záujemcovia môžu svoje ponuky predkladať do 4. júla, kritériom na vyhodnotenie ponúk je cena.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.08.2016
Senec chce odstrániť štyri nelegálne skládky za viac ako 50 000 eur
Mesto Senec chce odstrániť štyri nelegálne skládky odpadu na Nitrianskej a Diaľničnej ulici, Seredskej ceste a ceste na Mlynský Klin za 50.600 eur bez DPH. Momentálne prebieha verejné obstarávanie na zhotoviteľa prác.
viac
20.07.2017
Samosprávy sa ešte môžu uchádzať o eurofondy na kompostovanie bioodpadu
Samosprávy sa ešte môžu uchádzať o eurofondy, ktoré im majú pomôcť s bioodpadom. Na obstaranie záhradných kompostérov na bioodpad produkovaný v domácnostiach je v aktuálnej výzve vyčlenených päť miliónov eur.
viac
13.12.2017
Staré Mesto vyzbieralo vyše 87 ton biologicky rozložiteľného odpadu
Bratislavské Staré Mesto vyzbieralo počas jesene zo svojho územia vyše 87 ton biologicky rozložiteľného odpadu. Išlo o zber a odvoz orezaných konárov a kríkov zo staromestských domácností.
viac
18.08.2023
Nakladanie s odpadom má na starosti nová firma, časť úloh plní mesto
Odpadové hospodárstvo v Lučenci má od začiatku augusta na starosti nová firma. Vo verejnom obstarávaní uspela spoločnosť KOSIT WEST, s ktorou mesto uzavrelo zmluvu týkajúcu sa zberu a prepravy odpadov na najbližšie štyri roky.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %