Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
01.04.2023 04:25

Mesto Vráble chce zaviesť 17 nových elektronických služieb


Mestský úrad Vráble


Mesto Vráble pripravuje zavedenie 17 elektronických služieb. Na realizáciu projektu eGov služby získalo nenávratný finančný príspevok v celkovej hodnote 287.746 eur z Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR.


Kofinancovanie mesta vo výške piatich percent predstavuje 14.387 eur. Túto sumu schválili na svojom poslednom zasadnutí poslanci mestského zastupiteľstva.         

V súčasnosti mesto neposkytuje svojim občanom žiadne služby v elektronickej podobe. To znamená, že úrad komunikuje s verejnosťou len prostredníctvom osobného kontaktu, pošty a v určitej miere elektronicky prostredníctvom všeobecného podania cez portál slovensko.sk.         

Od elektronickej komunikácie samospráva očakáva skrátenie času vybavovania, úsporu kancelárskeho materiálu, proaktívny prístup úradu k občanovi. "Navyše možno s vysokou pravdepodobnosťou predpokladať, že zavedenie niektorých elektronických služieb bude v blízkej budúcnosti pre samosprávy povinné," očakáva vedenie mesta.

Mesto sa aktuálne pripravuje na vyhlásenie verejného obstarávania na dodávateľa elektronických formulárov a na zabezpečenie finančných prostriedkov na kofinancovanie. Okrem povinného spolufinancovania bude samospráva znášať náklady na verejné obstarávanie na zabezpečenie projektu prostredníctvom dodávateľa v predpokladanej hodnote 3000 eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.04.2020
Radnica spustila vlastnú mobilnú aplikáciu ku koronakríze
Vlastnú mobilnú aplikáciu, prostredníctvom ktorej bude informovať o nových opatreniach súvisiacich s novým koronavírusom, spustilo v stredu mesto Trnava. Priradilo ju podľa hovorkyne Veroniky Majtánovej k svojim doterajším informačným kanálom.
viac
11.05.2021
Chystá sa nová výzva v INTERREG V-A SK-CZ
Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR ako riadiaci orgán pre programu INTERREG V-A Slovenská republika – Česká republika zverejnil informáciu o pripravovanej výzve v cezhraničnom programe.
viac
25.04.2022
Seniorov a zdravotne znevýhodnené osoby bude v TSK chrániť nová sociálna služba
Osamelí seniori a osoby so zdravotným znevýhodnením v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) budú môcť od jesene využívať novú sociálnu službu.
viac
30.01.2024
TTSK obyvateľov informuje aj cez novú službu Online s Trnavským krajom
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) spúšťa novú službu pre včasnú informovanosť obyvateľov. Na jeho webovej stránke si možno aktivovať Online s Trnavským krajom, informuje o tom odbor komunikácie TTSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %