Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
14.03.2024 12:05

Mesto Topoľčany i okolité samosprávy pripravujú výstavbu cyklotrás


Ilustračná snímka (TASR)


Topoľčianska radnica pripravuje viaceré projekty zamerané na rozvoj cyklotrás. Tie by mali podľa radnice postupne vznikať v meste i v jeho okolí. Ako informoval mestský úrad, už čoskoro sa začnú stavebné práce na druhej etape hlavného cyklistického okruhu v Topoľčanoch.


"Myslíme však aj na prepojenie s okolitými obcami. Spoločne so starostom obce Solčany Jurajom Soboňom sme hovorili o prepojení našich dvoch katastrov cyklochodníkom od rybníka v Solčanoch po priemyselný park v Topoľčanoch s napojením na existujúcu cyklocestu," uviedla radnica.         

Druhým prepojením Topoľčian a obce Solčany má byť cesta pre peších i cyklistov. "Tá by viedla popri hlavnom cestnom ťahu zo Solčian. Jej výstavba by prichádzala do úvahy v prípade úspešnej žiadosti o finančné prostriedky z plánu obnovy. Oba projekty vyžadujú zmenu územného plánu oboch samospráv. S jeho obstarávaním plánujeme začať v budúcom roku," doplnil magistrát.

Ako pripomenul, samosprávy v regióne spolupracujú aj pri vzniku združenia Tribečská cyklomagistrála. Jeho cieľom je vybudovanie cyklotrasy, ktorá bude viesť z Bošian cez Topoľčany až po obec Výčapy-Opatovce.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.05.2020
Žilina začína budovať cyklotrasu zo sídliska Solinky do centra
Mesto Žilina začína budovať prvý úsek cyklotrasy H2, ktorá spojí sídlisko Solinky s centrom mesta. Podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka povedie prvý úsek celým sídliskom Solinky a bude sa končiť na Bulvári.
viac
12.07.2021
Výstavba cyklotrasy do Dražoviec by sa mohla začať o niekoľko týždňov
Niekoľko rokov pripravovaná výstavba cyklotrasy, ktorá spojí centrum Nitry s mestskou časťou Dražovce, by sa mohla začať už v priebehu tohto leta. Mesto už pred časom získalo na stavbu dotáciu z Európskej únie v hodnote viac ako 240 000 eur.
viac
27.04.2022
Cyklotrasa do Dražoviec bude drahšia, poslanci schválili ďalšie peniaze
Výstavba cyklotrasy z Nitry do mestskej časti Dražovce sa predraží o takmer 150 000 eur. Podľa mestského úradu je to spôsobené zmenami v projekte.
viac
13.02.2024
Kraj pripravuje projekt výstavby cyklotrasy medzi Rožňavou a Betliarom
Košický samosprávny kraj (KSK) pripravuje projekt výstavby cyklotrasy medzi Rožňavou a Betliarom. Pre úsek, ktorý má byť súčasťou vyše 50 kilometrov dlhého Gemer Trailu, kraj aktuálne hľadá zhotoviteľa projektovej dokumentácie, s jeho výstavbou chce začať najneskôr v roku 2026.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %