Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
19.10.2021 01:45

Mesto postaví 14 nových nájomných bytov v bývalej škole v Novej Stráži


Ilustračná snímka (tasr)


Mesto Komárno postaví 14 nových nájomných bytov. Výstavba bytov vrátane potrebnej infraštruktúry si vyžiada investíciu 750.000 eur. Z tejto sumy hradí 40 percent Ministerstvo dopravy a výstavby SR, zvyšok pokryje mesto z mimoriadne výhodného úveru zo Štátneho fondu rozvoja bývania.


Informoval o tom primátor Komárna Béla Keszegh. Byty vzniknú v bývalej budove školy v Novej Stráži. Škola tam fungovala do roku 2005, odvtedy stojí budova v zanedbanom stave. K príprave projektu bolo potrebné usporiadať právny vzťah k pozemku pod budovou, ktorý bol vo vlastníctve Slovenského pozemkového fondu, čo sa samospráve podarilo v minulom roku.       

Na dvoch poschodiach by malo podľa projektu vzniknúť sedem trojizbových, šesť dvojizbových bytov a jeden jednoizbový byt. Podlahová plocha bytov sa bude pohybovať od 31 do 69 štvorcových metrov. Vedľa bytovky budú vybudované aj parkovacie miesta a vďaka solárnym panelom bude dom energeticky a ekologicky efektívny s nízkymi režijnými nákladmi. Väčšina bytov bude mať aj terasu.       

Podľa projektu by výstavba bytovky mala trvať 18 mesiacov, pravdepodobne však bude ukončená do jedného roka, skonštatoval primátor. Podľa jeho slov samospráva už pripravuje projekty aj na ďalšie nájomné byty.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.01.2017
Hlavné mesto začína stavať prvé náhradné nájomné byty
Hlavné mesto SR Bratislava už v najbližších dňoch začne s výstavbou náhradných nájomných bytov pre nájomcov z reštituovaných bytov. Prvých 68 bytových náhrad sa bude stavať v lokalite Pri kríži v mestskej časti Dúbravka.
viac
12.04.2017
Stanovisko hlavného mesta k výstavbe bytových náhrad Pri kríži
Primátor berie na vedomie hlasovanie poslancov, pri svojom rozhodovaní však musí postupovať tak, aby konal v záujme všetkých obyvateľov Bratislavy a zároveň tak, aby prijaté uznesenia neboli v rozpore so zákonom  či v rozpore s efektívnym a hospodárnym nakladaním s majetkom mesta.
viac
17.08.2019
Mesto neplánuje výstavbu nájomných bytov na Severnej ulici
Mesto Banská Bystrica neplánuje výstavbu nových nájomných bytov na Severnej ulici, reagovala v stredu hovorkyňa banskobystrického primátora Dominika Mojžišová na informácie, ktoré sa v posledných dňoch objavili v médiách a šíria na sociálnych sieťach.
viac
18.05.2020
Výstavba jedálne na ZŠ na Ulici J. Bottu by mala trvať štrnásť mesiacov
Viac ako rok po tom, ako žiaci základnej školy (ZŠ) na Ulici Jána Bottu v Trnave prišli o možnosť stravovania, začína mesto v areáli školy s výstavbou novej jedálne s kuchyňou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %