Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
11.02.2023 04:05

Mesto Michalovce poskytlo ľuďom bez domova kapustnicu


Ilustračná snímka (TASR)


Mesto Michalovce poskytlo v piatok ľuďom bez domova kapustnicu. Počas zimných mesiacov im poskytuje dočasné krízové ubytovanie v stane na Staničnej ulici, pri ktorom dnes dostali teplé jedlo.


"V decembri v predvianočnom čase pre nich navarili zamestnanci Služieb mesta Michalovce teplú a sýtu kapustnicu s údeným mäsom, klobásou, hubami a s chlebom," uviedla pre TASR vedúca odboru komunikácie, marketingu a kultúry mestského úradu Mária Stričková.       

Jedlo bolo pripravené za peniaze z výťažku charitatívneho predaja primátorského punču. Suma 291 eur bola podľa jej slov rozdelená tak, aby bolo možné teplé jedlo poskytnúť aj v novom roku.

Druhú várku kapustnice v piatok podával opäť, ako v decembri, primátor mesta Miroslav Dufinec a jeho zástupca Jozef Sokologorský.       

Stan aktuálne využíva desať ľudí, ktorí prišli o strechu nad hlavou.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.10.2021
Neziskovky organizujú zbierku teplých vecí pre ľudí bez domova
Neziskové organizácie pomáhajúce v Bratislave ľuďom bez domova vyhlásili viacero verejných zbierok teplých vecí. Organizácia Depaul Slovensko urgentne potrebuje nohavice, trenky, mikiny, bundy i topánky.
viac
17.01.2022
Bratislava spúšťa službu nízko-prahového krízového nocľahu
Mesto Bratislava spúšťa počas najchladnejších mesiacov, teda v januári a februári, krízový režim ako prevenciu pred umrznutím ľudí bez domova. Počas mrazov poskytne službu nízko-prahového krízového nocľahu.
viac
02.01.2023
Mesto spustilo projekt dostupného bývania pre ľudí bez domova
V decembri spustilo mesto Trnava projekt, ktorý vychádza z potreby riešenia problematiky bývania ľudí bez domova aj iným ako štandardným spôsobom. Informovala o tom hovorkyňa mesta Veronika Majtánová.
viac
08.03.2023
Pri obnove mestských nájomných bytov pomáhajú ľudia bez domova
S rekonštrukciou 12 mestských nájomných bytov nižšieho štandardu na Mládežníckej ulici v Dolnom Kubíne-Kňažej pomáhajú aj ľudia bez prístrešia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %