Piatok 17.05.2024
Dnes má meniny 
Gizela
°C
26.10.2023 11:55

Mená adeptov na Cenu PSK sú známe


Ilustračná snímka - Cena PSK


Kto dostane Cenu PSK za rok 2023? Aj o tom rozhodli krajskí poslanci na svojom októbrovom zastupiteľstve. Medzi ocenenými je zdravotníčka, folklórny súbor i hudobníčka.


Laureáti na Cenu PSK 2023 sú známi. Stanú sa nimi emeritná dekanka Fakulty zdravotníckych odborov Prešovskej univerzity v Prešove Anna Eliášová, Folklórny súbor Vranovčan a hudobníčka Ľubica Čekovská. Informatívnu správu o návrhoch na cenu zobralo v pondelok (23.10.) na vedomie zastupiteľstvo Prešovského samosprávneho kraja (PSK).

Anne Eliášovej bude Cena PSK za rok 2023 udelená za mimoriadne celoživotné zásluhy

v rozvoji slovenského zdravotníctva v oblasti ošetrovateľstva. Folklórny súbor Vranovčan si preberie cenu za dlhoročnú kvalitnú prezentáciu tradičnej ľudovej kultúry a významnú zahraničnú reprezentáciu Prešovského kraja a hudobníčka Ľubica Čekovská za jedinečný prínos v oblasti kultúry a hudobného umenia na Slovensku a za výnimočné výsledky s medzinárodným presahom.

Návrhy na významné osobnosti a kolektívy regiónu mohla predkladať kraju okrem poslancov a predsedu aj široká verejnosť, a to do konca septembra. Celkovo prišlo na adresu úradu jedenásť návrhov, z toho už tradične vybrala Komisia pre udeľovanie verejných ocenení PSK troch ocenených. Slávnostný galavečer sa uskutoční 14. decembra na Veľkej scéne Divadla Jonáša Záborského v Prešove.

Autor: (ts-PSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.11.2017
V meste ocenia osobnosti plastikou Nebo nad Sninským kameňom
Pri príležitosti 700. výročia prvej písomnej zmienky ocení mesto Snina tri osobnosti verejného, spoločenského a kultúrneho života. Tri ceny udelí aj primátor mesta. Približne 20 ľuďom odovzdajú pamätné a ďakovné listy. Slávnostný ceremoniál sa uskutoční v sobotu 25. novembra.
viac
23.11.2018
Cenu primátora si prevzali Oravské múzeum aj tri osobnosti mesta
Z rúk primátora mesta Dolný Kubín Romana Matejova si v stredu 21. novembra prevzali Cenu primátora mesta traja Dolnokubínčania a jedna inštitúcia, ktorá už viac ako 35 rokov sídli na území mesta.
viac
19.08.2021
Nominujte osobnosti Prešovského kraja
V rámci udeľovania Ceny Prešovského samosprávneho kraja kraj plánuje oceniť významné osobnosti či kolektívy regiónu súčasne za roky 2020 a 2021. Kým laureáti za vlaňajší rok sú už známi, nominácie pre aktuálny ročník sú otvorené, a to aj pre verejnosť. Uzávierka ich návrhov je 30. septembra.
viac
21.09.2023
Zostávajú posledné dni na zasielanie nominácií na Cenu PSK
Kto si tento rok odnesie Cenu PSK? Aj o tom môže rozhodnúť široká verejnosť. Prešovský kraj prijíma nominácie na osobnosti a kolektívy už len do konca septembra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %