Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
22.05.2023 02:25

Medzinárodný folklórny festival predstavil program 63. ročníka


Na snímke amfiteáter Trnovce počas záverečného ceremoniálu 59. ročníka Medzinárodného folklórneho festivalu Myjava. Snímka zdroj: (tasr).


Už 63. ročník Medzinárodného folklórneho festivalu Myjava sa uskutoční v termíne 14. až 18. júna. Informoval o tom hovorca mesta Myjava Marek Hrin.


Sviatok folklóru ponúkne divákom počas piatich dní viac ako 40 zaujímavých programov určených pre návštevníkov všetkých vekových kategórií. "Prvé z nich sa budú konať už v stredu 14. júna a pôjde o detské pásmo tvorené tradičnými hrami a tvorivými aktivitami na myjavskom námestí nazvané En-ten-tíčki," informoval hovorca.

Samotný program festivalu otvorí v Kultúrnom dome Samka Dudíka v piatok dopoludnia program, v ktorom vystúpia pre žiakov škôl hostia spoza hraníc. "Slávnostné otvorenie festivalu spojené s odovzdávaním Ceny festivalu je naplánované na 20.00 h a po ňom bude hlavná scéna v amfiteátri patriť zahraničným hosťom a ich programu Dedičstvo národov," uviedol Hrin.

Sobota sa začne Jarmekom pot mijafskú vežu na Námestí M. R. Štefánika. "Hlavné programy v amfiteátri sa v prvý víkendový deň začnú krátko po 16.00 h. Ako prvú si budú môcť návštevníci pozrieť súťaž ľudových hudieb o cenu slávneho myjavského primáša Samka Dudíka. Má sa na nej zúčastniť desať ľudových hudieb," informoval hovorca.

V amfiteátri ponúknu v nedeľu účinkujúci dva veľké programy. O 14.00 h to bude pásmo detských folklórnych súborov z Bratislavy, Modry a Strážnice nazvané Strýco črípkár idú! O 15.40 h to bude záverečný galaprogram myjavského sviatku folklóru s titulom Čriepky.

Festival pripravuje mesto Myjava v spolupráci s Centrom tradičnej kultúry v Myjave a SNM - Múzeom Slovenských národných rád v Myjave. Festival sa uskutoční s podporou Fondu na podporu umenia a Trenčianskeho samosprávneho kraja.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.05.2022
Medzinárodný folklórny festival predstavil program
Po dvoch rokoch sa Medzinárodný folklórny festival MYJAVA uskutoční bez obmedzení v termíne 15. až 19. júna. Informoval o tom hovorca mesta Marek Hrin.
viac
24.06.2022
Záhorie ponúka divadelné šermovanie, folklórny festival aj adrenalínové preteky
Bohatý program od aktívneho oddychu, divadla spojeného so šermom cez festival až po folklórne slávnosti je pripravený v sobotu a nedeľu (25. - 26. 6.) pre obyvateľov a návštevníkov Záhoria.
viac
06.07.2022
Festival Kopanice v kroji predstaví ľudový odev obyvateľov kopaníc
Festival kopaničiarskeho regiónu Kopanice v kroji v tomto roku predstaví ľudový odev krajnianskych a myjavských kopaníc. Uskutoční sa v Košariskách pri Myjave počas víkendu 9. a 10. júla.
viac
06.07.2023
Začínajú sa 56. folklórne slávnosti pod Poľanou v Detve
Sprievodnými podujatiami i scénickým programom na amfiteátri sa vo štvrtok začínajú 56. folklórne slávnosti pod Poľanou v Detve.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %