Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
11.10.2018 06:30

Malacká šošovica už túto sobotu


Ilustračný výrez plagátu


Malacká šošovica vo svojom jesennom prevedení sa uskutoční v sobotu 29. septembra na svojom stabilnom mieste – Kláštornom námestí pred františkánskym kostolom. Program sa začne v tradičnom čase o 9.00 h bubeníckou šou. Remeselného jarmoku sa zúčastní viac ako štyridsať predávajúcich.


Pozitívnu náladu na námestí v úvode rozprúdi skupina Tambores, atmosféru 20. až 40. rokov navodia hudobníci z Funny Fellows. Po 10.00 h odznejú skladby v štýle soul, pop, jazz. Na podujatie prijala pozvanie speváčka Agáta Hlavenková so svojou bratislavko-malackou kapelou IRIS. Talentovaná speváčka aktuálne zaujala aj porotu v šou Česko-Slovensko má talent. Napoludnie sa môžu návštevníci tešiť na klauniádu CirKusKusu. Na Malackej šošovici nebude chýbať ani folková speváčka Lydka Novotná.

Ponuka predávajúcich bude skutočne široká – od domácich džemov, sirupov, ovocných štiav cez zdravú kozmetiku po dekoratívne predmety, originálnu keramiku, bižutériu, ale aj oblečenie. Medzi sprievodnými aktivitami podujatia nebude chýbať lukostreľba, maľovanie na tvár, parkúr zóna. OZ Malacké pohľady prenesie na Kláštorné námestie časť svojej výstavy – populárny stroj času.

Všetci ste srdečne pozvaní.

Autor: L. Vidanová


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.05.2016
V Malackách sa budú podávať šošovicové špeciality
„Išeu Macek do Mauacek…“ spieva (nielen) celé Slovensko. Ľudovú pieseň o Macejkovi, ktorý išiel mlátiť šošovicu do Malaciek, nič v známosti o Malackách u Nemalačanov neprekoná.
viac
10.06.2019
Trojica podujatí prilákala tisíce návštevníkov
Deň detí, Malacká šošovica a Malacký piknik ovládli 1. jún v Malackách. Pestrý program a letné počasie prilákalo do Zámockého parku tisíce návštevníkov z mesta i okolia. Spojenie troch skvelých podujatí, ktoré je výsledkom spolupráce viacerých mestských organizácií, sa ukázalo ako výborný nápad.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
30.05.2023
Ružomberok sa pripravuje na najväčšiu kultúrnu akciu roka, bude 2. a 3. júna
Mesto Ružomberok sa pripravuje na najväčšiu kultúrnu akciu roka - jarmok. Podujatie ponúkne od piatka do soboty (2. - 3. 6.) program s hudobnými interpretmi, ukážky remesiel, gastrozónu, tvorivé dielne pre deti aj sprievodné akcie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %