Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
01.06.2020 02:20

Liptovský Mikuláš zatiaľ neplánuje zvyšovať poplatky pre obyvateľov


Mestský úrad v Liptovskom Mikuláši.


Mesto Liptovský Mikuláš zatiaľ neuvažuje o zvyšovaní miestnych poplatkov pre obyvateľov. V súvislosti s dosahom koronakrízy na ekonomiku mesta to uviedol primátor Ján Blcháč.


„Na základe doterajších analýz zatiaľ v tomto roku zvyšovanie neplánujeme. Aj keď mnohé mestá, ktoré sú nám veľkosťou podobné, pristúpili aj k výraznému zvyšovaniu poplatkov,” povedal liptovskomikulášsky primátor.

S výškou poplatkov doposiaľ mesto nehýbalo, pretože sa podľa primátora zvyšoval príjem z daní zásluhou nových domov, bytov a prevádzok. „Na druhej strane máme problém pokryť zvyšujúce sa náklady na komunálny odpad. Jeho zber a odvoz musí mesto dotovať z prostriedkov, ktoré sú teraz ešte redukované. Ak to bude nevyhnutné pre vyrovnaný rozpočet, navrhneme zvýšenie poplatkov pre budúci rok,” zhodnotil Blcháč s tým, že určite nepôjde o dramatický nárast.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.12.2018
Zvolení poslanci a primátor J. Blcháč zložili sľuby
Primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč (Smer-SD, SNS, Národná koalícia) sa v pondelok na ustanovujúcom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) ujal funkcie spolu s 24 zvolenými poslancami.
viac
28.05.2019
Matúša Sukeľa a jeho výkon na MS v ľadovom hokeji ocenil primátor Ján Blcháč
Cenu primátora si hokejový útočník Matúš Sukeľ odniesol z primátorskej kancelárie za vynikajúcu reprezentáciu mesta po absolvovaní tohtoročného seniorského svetového šampionátu, ktorý bol Sukeľovou premiérou.
viac
21.04.2020
Mesto Liptovský Mikuláš vyzýva na elektronickú úhradu daní
Liptovskomikulášska radnica vyzýva obyvateľov, aby úhrady daní a poplatkov vybavili elektronickou formou. Pred pokladnicou v klientskom centre mestského úradu sa v pondelok vytvorili zástupy ľudí, ktoré podľa vedenia mesta v čase pandémie nového koronavírusu nie sú vhodné.
viac
13.02.2024
Liptovský Mikuláš: Faktúry a poplatky môžu obyvatelia zaplatiť cez nový kiosk
Faktúry, dane a poplatky môžu obyvatelia Liptovského Mikuláša zaplatiť cez nový kiosk. Umiestnili ho vo vstupnej hale tamojšieho mestského úradu. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková s tým, že sú prvým slovenským mestom, ktoré spustilo takéto samoobslužné multifunkčné zariadenie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %