Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
19.05.2022 03:20

Fond na podporu športu prispeje na obnovu plavárne STU v Trnave 1,25 milióna eur


Ilustračná snímka: (tasr).


Slovenská technická univerzita (STU) môže obnoviť momentálne nefunkčnú plaváreň na Materiálovotechnologickej fakulte v Trnave. Správna rada Fondu na podporu športu 13. mája schválila na jej rekonštrukciu dotáciu 1,25 milióna eur. Informuje o tom STU na svojom webe.


Z celkového počtu 179 žiadostí fond odsúhlasil podporu pre 90 projektov. "Teší ma, že správna rada dospela ku konsenzu pri navýšení alokácie výzvy z 20 miliónov na konečných zhruba 31 miliónov eur. Všetky projekty, ktoré podľa vopred zverejnených kritérií dosiahli pri bodovaní odbornou komisiou 42 bodov, boli podporené. Z celkového počtu 90 žiadostí bolo 35 podporených a schválených na základe regionálneho princípu a 55 na základe celoštátneho princípu," priblížil predseda príslušnej odbornej komisie Gábor Asványi, ktorý je aj členom správnej rady Fondu na podporu športu.

Projekt rekonštrukcie plavárne v Trnave získal podporu z Fondu na podporu športu vo výške 1,25 milióna eur, vlastné zdroje univerzity predstavujú viac ako 1 370 773 eur. Na spolufinancovaní sa budú podieľať aj Trnavský samosprávny kraj a mesto Trnava, v sume po 400 000 eur.

Plaváreň s jediným krytým bazénom vhodným na plavecký šport v krajskom meste Trnava je pre havarijný stav zastaraných konštrukcií a technológií už tretí rok zatvorená. Univerzita chce problém s pôvodnými železobetónovými bazénmi vyriešiť novými nerezovými. Plánuje obnoviť aj všetky technológie, stropnú konštrukciu a opláštenie bazénovej haly, čo popri komforte a bezpečnosti výrazne zvýši aj energetickú efektívnosť a ekologickosť prevádzky plavárne.

"Verejné obstarávanie na dodávateľa sme úspešne ukončili, po tomto rozhodnutí fondu nám už nič nestojí v ceste, aby sme v najbližších týždňoch začali s rekonštrukciou. Po jej dokončení sa do bazénov vrátia plavci – či už študenti a zamestnanci fakulty, alebo trénujúci športovci a stovky detí z Trnavy a okolia, ktoré sa každoročne na plaveckých kurzoch práve vďaka dvom bazénom tejto plavárne naučia plávať," uviedol dekan Materiálovotechnologickej fakulty STU v Trnave Miloš Čambál. Zrekonštruovaná plaváreň sa stane integrálnou súčasťou campusu fakulty, v ktorom popri výučbových priestoroch, laboratóriách a internátoch budú mať študenti k dispozícii aj viaceré interiérové i vonkajšie športoviská a zóny na voľnočasové aktivity a relax.

Spolupráca s mestom a krajom na rekonštrukcii plavárne umožní využívanie vynovených bazénov aj plavcom a verejnosti z Trnavy a okolia.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.01.2018
Na obnovu stredovekých hradieb na Hlbokej získalo mesto dotáciu
Mesto Trnava dostane od Ministerstva kultúry SR v rámci dotácií z programu Obnovme si svoj dom 163 245 eur na opravu posledného celistvého úseku stredovekých hradieb na Hlbokej ulici. S prácami začne už v najbližšom období, trvať by mali do roku 2019.
viac
11.02.2019
Duslo chce predať plaváreň mestu, to nemá peniaze na opravu jej strechy
Prevádzka plavárne v areáli Dusla v Šali je ohrozená. Objekt potrebuje rekonštrukciu strechy. Bez nej hrozí, že plaváreň zostane po skončení platnosti povolenia na prevádzku od apríla tohto roka zatvorená.
viac
28.02.2020
Mesto Levice pripravuje rekonštrukciu bazéna krytej plavárne
Mesto Levice pripravuje rekonštrukciu bazéna krytej plavárne. Zastupiteľstvo odsúhlasilo v rámci schváleného mestského rozpočtu na tento rok finančné prostriedky na rekonštrukciu vo výške 566 000 eur.
viac
25.03.2020
Šaľa chce uzatvoriť s Duslom nájomnú zmluvu na krytú plaváreň
Mesto Šaľa chce uzatvoriť nájomnú zmluvu na nájom krytej plavárne so spoločnosťou Duslo Šaľa s cieľom rekonštrukcie a následného prevádzkovania plavárne. Zmluva by mala byť uzatvorená na desať rokov, ročné nájomné by malo predstavovať 40 000 eur bez DPH.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %