Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
07.10.2022 08:25

Dolnokubínsky akvapark funguje pre rastúce ceny energií v obmedzenej prevádzke


Ilustračná snímka: (tasr).


Mestský akvapark v Dolnom Kubíne po novom funguje v obmedzenej prevádzke, a to pre rastúce ceny energií. Od začiatku októbra je areál otvorený o tri hodiny kratšie.


Relaxačnú časť nebudú prevádzkovať celý týždeň, ale len v piatok a cez víkend. Plaveckých kurzov detí sa obmedzenia nedotknú. Uviedol to konateľ spoločnosti Aqua Kubín Stanislav Vilček.

Obmedzenia sa dotýkajú aj saunového sveta, ktorý od októbra poskytuje možnosť relaxu len od 15.00 do 19.30 h. "Hlavným dôvodom obmedzení, ktoré zavádzame, sú aktuálne náklady na elektrickú energiu, ktoré sa nám v porovnaní s minulým rokom zvýšili o 200 percent. Okrem toho nemáme dostatok zazmluvneného množstva elektrickej energie do konca tohto roka. Prípadné dokúpenie je pri súčasných cenách elektrickej energie pre nás vysoko náročná finančná položka," priblížil konateľ.

Zvyšovať cenu vstupného zatiaľ nebudú. Ako vysvetlil Vilček, rozhodli sa ísť cestou šetrenia nákladov skrátením prevádzky. Veria, že toto opatrenie im pomôže prežiť a fungovať aj po novom roku, nakoľko zatiaľ nepoznajú cenu elektriny na budúci rok.

Tohtoročnú sezónu hodnotia po dvoch rokoch pandémie ako výbornú. "Na seba si dokázal zarobiť aj nový vonkajší bazén, no ceny energií nás ťahajú ku dnu," zhodnotil Vilček. Skrátením prevádzky akvaparku sa podľa konateľa vyčerpali všetky možnosti šetrenia. "Ak v tejto situácii nepomôže štát či vláda a neurobí kroky na zmiernenie energetickej krízy, môže dôjsť k úplnému uzavretiu prevádzky," upozornil.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.12.2017
V Dolnom Kubíne sa bude bežkovať prakticky v centre
Počas zimnej sezóny budú športovým nadšencom v jednotlivých oblastiach Oravy k dispozícii desiatky kilometrov tratí, v Dolnom Kubíne čoskoro pribudne bežkárska stopa len pár stoviek metrov od Hviezdoslavovho námestia.
viac
17.10.2018
Druhú najväčšiu MŠ v meste rekonštruujú, dostane nové kúrenie aj fasádu
Kompletnou rekonštrukciou rozvodov kúrenia prechádzajú v týchto dňoch obe budovy dolnokubínskej Materskej školy (MŠ) Na Sihoti, kde mesto realizuje jednu zo svojich tohtoročných investičných akcií.
viac
15.03.2019
Radnica podporí dotáciou desiatky projektov a organizácií
Športové a kultúrne organizácie v meste Dolný Kubín podporí samospráva sumou 138.365 eur. Finančné prostriedky na činnosť pre 29 združení a 52 projektov schválili mestskí poslanci na poslednom rokovaní.
viac
16.02.2024
Mesto Dolný Kubín ušetrilo v roku 2023 na energiách vyše 800-tis. eur
Dolnokubínska samospráva ušetrila za minulý rok viac ako 800-tis. eur na energiách. Z toho 550.000 štátnej pokladnici a ďalších 280.000 tej mestskej. Informoval o tom primátor Ján Prílepok. Podarilo sa to zásluhou rozhodnutia nakupovať elektrickú energiu na burze prostredníctvom spotových cien.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %