Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
19.11.2022 08:50

Dobrodružstvo pri svetle lampášov má názov Tajomstvá v múzeu v Galante


Vlastivedné múzeum v Galante


Vlastivedné múzeum v Galante pripravilo na sobotu (19. 11.) dobrodružné podujatie Tajomstvá v múzeu. V podvečerných hodinách sa od 17.00 h pri svetle sviečok a lampášov zmení na tajuplné miesto, kde návštevníci budú riešiť šifry, kódované odkazy a hľadať skryté predmety.


Informovala o tom Judit Pukkai z múzea. "V prípade rozuzlenia tajomstva dostanú certifikát múzejného detektíva a sladkú odmenu," uviedla. Múzeum pozýva aj tých, ktorí si budú chcieť iba vychutnať nevšednú večernú atmosféru v príjemnom osvetlení.       

Dobrodružný program nadväzuje na podujatia spred niekoľkých rokov, ktoré uviedli pod názvami Duchovia, Záhada a Bosorky v múzeu a  mali veľký úspech. Na sobotné podujatie múzejníci pozývajú malých aj veľkých odvážlivcov, rodiny s deťmi, dospelých, skupiny priateľov, kolektívy, ale i staršiu generáciu.        

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.04.2019
V múzeu v Galante sa bude Veľká noc oslavovať tradičným podujatím
Rodinné podujatie Veľká noc v múzeu môžu v sobotu (13. 4.) navštíviť záujemcovia z Galanty a celého regiónu. Vo Vlastivednom múzeu v Galante budú pre nich pripravené tvorivé dielne, ukážky remeselnej výroby i hudobný program.
viac
24.08.2019
V múzeu si možno pozrieť hrady kráľa Mateja Korvína
Výstavu Hrady kráľa Mateja otvára vo štvrtok Vlastivedné múzeum v Galante, ktoré ju pripravilo v spolupráci s Maďarským národným múzeom - Múzeom kráľa Mateja vo Vyšehrade.
viac
09.12.2019
Otvorenie výstavy „Tajomstvo medovníkového srdca“ vo Fiľakove
Výstava Východoslovenského múzea v Košiciach s názvom „Tajomstvo medovníkového srdca“ predstaví návštevníkom nielen históriu a osobnosti košického medovnikárstva.
viac
29.11.2023
Výstava Vianočné tajomstvo prezentuje zbierkové predmety Považského múzea
Zbierkové predmety z historického, etnologického a drotárskeho fondu Považského múzea v Žiline prezentuje výstava Vianočné tajomstvo, ktorú sprístupnili v kaplnke Budatínskeho hradu. Informovala o tom hovorkyňa múzea Magdaléna Lacková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %