Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
12.04.2019 02:05

V múzeu v Galante sa bude Veľká noc oslavovať tradičným podujatím


Vlastivedné múzeum v Galante


Rodinné podujatie Veľká noc v múzeu môžu v sobotu (13. 4.) navštíviť záujemcovia z Galanty a celého regiónu. Vo Vlastivednom múzeu v Galante budú pre nich pripravené tvorivé dielne, ukážky remeselnej výroby i hudobný program.


V rámci tvorivých dielní budú mať návštevníci možnosť vlastnoručne si vyskúšať zdobenie kraslíc ako aj prípravu jarných a veľkonočných ozdôb. Okrem toho remeselníci ukážu, ako sa vyrábajú čipkované vajíčka, ako si uštrikovať jarnú dekoráciu alebo vlastnoručne vyrobiť voňavé mydlo. Hudobné okienko prinesie ľudová kapela Bicskás. Malé deti môžu pozorovať živé zajace, tradičné ľudové hry na nádvorí múzea a dievčatá v krojoch, rozdávajúce čokoládové vajíčka.       

Ako uviedla Andrea Cupal Baricová z Vlastivedného múzea, projekt sa realizuje s finančnou podporou mesta Galanta. Vstup je zadarmo a návštevníci si okrem tvorivých dielní môžu pozrieť stále expozície múzea a dočasnú výstavu Čaro muziky – ľudové hudobné nástroje zo zbierky Kornela Duffeka.       

Podujatie potrvá od 13.00 do 17.00 h.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.04.2019
V Múzeu slovenskej dediny predstavia veľkonočné zvyky
Tradície a zvyky našich predkov, ktoré sprevádzali veľkonočné obdobie, predstavia v nedeľu 14. apríla v Múzeu slovenskej dediny Slovenského národného múzea v Martine účinkujúci na podujatí Veľká noc na dedine. TASR o tom informovala kultúrno-propagačná manažérka SNM v Martine Milena Kiripolská.
viac
23.04.2019
Múzeum v Galante predstaví expozície v Tomášikove a v Matúškove
Vlastivedné múzeum v Galante predstaví v stredu (24. 4.) zadarmo svoje dve vysunuté expozície vo Vodnom kolovom mlyne v Tomášikove od 10.00 h do 18.00 h a v Dome ľudového bývania v Matúškove od 9.00 h do 12.00 h.
viac
14.05.2019
V Horehronskom múzeu ľudí priučia tradičnej židovskej výtvarnej technike
Tretia májová sobota (18. 5.) bude opäť patriť múzeám a galériám, ktoré sa už po pätnásty raz zapoja do celoeurópskeho podujatia Noc múzeí a galérií. Inak tomu nebude ani v Horehronskom múzeu v Brezne, ktoré na tento deň pre návštevníkov pripravilo program až do večerných hodín.
viac
21.02.2024
Veľká Mača: Brána z domu zavraždeného novinára je v múzeu v Galante
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) považuje za dôležité si neustále pripomínať pamiatku zavraždeného investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej i hodnoty slobody slova.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %