Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
22.08.2022 04:05

Do projektu Behaj lesmi sa aktívne zapojili aj Lesy SR


behajlesmi.sk


Štátny podnik Lesy SR sa tento rok zapojil do projektu Behaj lesmi. Aktuálnu sezónu ukončili v sobotu (20. 8.) pretekmi v lokalite Horná Roveň neďaleko Banskej Štiavnice.


"Preteky boli určené všetkým vekovým kategóriám. Trasy mali rôznu dĺžku a náročnosť, zvládnuť ich mohol naozaj každý - deti i seniori, aktívni športovci či úplní bežeckí začiatočníci,"  informovala TASR hovorkyňa Lesov SR Marína Debnárová.      

"Do bežeckých pretekov sa zapojili aj naši zamestnanci, ktorí pravidelne absolvujú trať s dĺžkou 11, respektíve 13 kilometrov, ale sú aj 'borci', ktorí zvládli trať dlhú 22 kilometrov," doplnila.       

Ako ďalej uviedla, hlavným cieľom štátnych lesov bolo priblížiť sa viac verejnosti, pozitívne propagovať prácu lesníkov, vysvetľovať dospelým, ale aj mladej generácii prostredníctvom lesnej pedagogiky, o čom je práca v lese, v čom tkvie pestovanie drevín.       

Účastníci podujatia sa mohli viac dozvedieť aj o podnikovej lesnej škole v Leviciach a zakúpiť si pochúťky z lesa.       

Podujatie Behaj lesmi sa tento rok okrem Štiavnických vrchov konalo aj na Devíne, v Čičmanoch, Bachledovej doline a vo Veľkej Fatre.      

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.07.2019
Kaštieľ v Modre dostáva novú strechu
Projekt rekonštrukcie zahŕňa nielen komplexnú obnovu kaštieľa, ale aj záhrady. Jej výsledkom bude moderné kultúrno-kreatívne centrum regiónu.
viac
19.10.2019
Zatváranie brán Skanzenu - Vychylovka Nová Bystrica
Od začiatku sezóny do konca mesiaca september navštívilo skanzen celkom 58 584 návštevníkov. Z toho na Historickej lesnej úvraťovej železnici sme odviezli 28 866 cestujúcich a na drezine si vychutnalo čaro prírody 1 477.
viac
20.02.2021
Hrad Šášov zažil v roku 2020 rekordnú sezónu
Zrúcaninu hradu Šášov navštívilo v roku 2020 rekordné množstvo turistov, povedal to predseda Združenia na záchranu hradu Šášov Rastislav Uhrovič. Pri obnove hradu si pochvaľuje najmä štátny projekt zapojenia nezamestnaných, ktorý je však aktuálne v ohrození.
viac
30.03.2022
Lesy SR štartujú seriál Behaj lesmi v piatich prírodných lokalitách Slovenska
V piatich prírodných lokalitách Slovenska sa v tomto roku uskutočnia preteky Behaj lesmi, ktorých cieľom je zdôrazniť rekreačnú a športovú funkciu lesov. Informovala o tom Marína Debnárová, vedúca odboru komunikácie štátneho podniku Lesy SR so sídlom v Banskej Bystrici.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %