Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
29.05.2021 09:55

Do MLD SIAF máme sto dní


Ilustračný výrez plagátu


Medzinárodné letecké dni SIAF sú už skutočne „predo dvermi“ a za tri mesiace odštartujeme oficiálne víkendový letecký sviatok na leteckej základni Malacky/Kuchyňa.


Už len tri mesiace nás delia od najväčšieho leteckého sviatku na Slovensku. O tom, že Medzinárodné letecké dni Slovak International Air Fest 2021 sú rešpektovanou udalosťou doma aj v zahraničí, svedčí bohatá potvrdená účasť hostí zo zahraničia. Letecká základňa Malacky/Kuchyňa ponúkne v dňoch 4. a 5. septembra 2021 umenie pilotov a krásu leteckej techniky. Čo sa týka programu, tak ten bude naozaj pestrý a milovníci letectva si prídu naozaj na svoje.

Bude si z čoho vyberať

Dokopy bolo cestou veliteľa Vzdušných síl OS SR na SIAF 2021 pozvaných 22 krajín a už teraz môžeme s určitosťou povedať, že naše pozvanie definitívne prijala Česká republika, Belgicko, Nemecko, Dánsko, USA, Poľsko, Rakúsko, Maďarsko, Francúzsko, Anglicko a v neposlednom rade aj Taliansko. Svoju účasť ospravedlnilo Grécko, Španielsko a Rumunsko. Odpovede z ostatných krajín aktuálne ešte stále očakávame.

SIAF 2021 bude bohatý aj na výročia, pretože okrem nášho 10. výročia oslávime spoločne v Kuchyni aj 60. výročie talianskej akrobatickej skupiny Frecce Tricolori, takisto aj 75. výročie belgického letectva, 30. výročie slovenskej akrobatickej skupiny Biele Albatrosy a v neposlednom rade aj 77. výročie SNP. Čiže príležitostí na oslavy je viac než dosť...

Budeme aj oceňovať

Predvečer MLD SIAF 2021, čiže 3. septembra 2021 v Bratislave, sa uskutoční prestížne odovzdávanie ankety Zlaté krídla, Národná cena letectva SR, kde oceníme osobnosti, projekty, inštitúcie, spoločnosti a iné subjekty za ich prínos v rôznych oblastiach slovenského letectva. Tento galavečer bude za prítomnosti kapacít v letectve, ale aj našich ústavných činiteľov, kde sa dostanú len pozvaní hostia.

Ako je zvykom MLD SIAF, tentokrát už nie na letisku Sliač, ale na leteckej základni Malacky/Kuchyňa vyvrcholí udelením putovnej ceny za najlepšiu letovú ukážku MLD SIAF 2021- Best Display Smik Trophy. Kto získa sošku je nateraz otázne, no adeptov na ňu bude rozhodne viac než dosť.

Sme zodpovední

Čo sa týka pandémie súvisiacej s Covid-19, celú koncepciu SIAF 2021 podriaďujeme prioritne bezpečnosti našich účastníkov a všetky naše náležité kroky konzultujeme s kompetentnými. Keďže situácia okolo Covid-19 je stále „živá“, veci sa neustále menia či vyvíjajú, no nateraz vieme s určitosťou povedať, že pri vstupe na MLD SIAF 2021 sa budete musieť preukázať očkovaním, prípadne PCR či antigénovým testom. V prípade, že nebudete mať pri sebe ani jedno z týchto potvrdení, v areáli letiska Kuchyňa bude k dispozícii MOM. O všetkých nových informáciách, ktoré sa k nám dostávajú postupne, vás budeme informovať na našich sociálnych sieťach a oficiálnej stránke www.siaf.sk.

Viac informácií nájdete na: www.siaf.sk, https://www.facebook.com/mldsiaf

Autor: (ts-Slovenská letecká agentúra, s. r. o., Mgr. Michala Cabanová, hovorkyňa)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.08.2016
Na leteckých dňoch predstavia v rámci statických ukážok 85 lietadiel
Okolo 85 lietadiel v rámci statických ukážok a ďalšie desiatky strojov vo vzduchu - to všetko uvidia návštevníci tohtoročných Medzinárodných leteckých dní Slovak International Air Fest (SIAF) 2016. Uskutočnia sa 27. a 28. augusta na Leteckej základni Sliač.
viac
17.06.2019
Medzinárodné letecké dni SIAF budú už prvý augustový víkend
Medzinárodné letecké dn SIAF sa tento rok uskutočnia takmer o mesiac skôr. Deviaty ročník najväčšej leteckej udalosti na Slovensku nebude ako obvykle v závere letných prázdnin, ale počas prvého augustového víkendu. Organizátori privítajú na Leteckej základni Sliač účastníkov z 13 krajín.
viac
09.07.2019
Letecké dni SIAF opäť aj s lietadlom so systémom AWACS
Špeciálne prieskumné lietadlo včasného varovania AWACS s charakteristickým radarom v tvare taniera bude jednou z atrakcií medzinárodných leteckých dní SIAF, ktoré budú na Letisku Sliač v dňoch 3. a 4. augusta.
viac
02.08.2019
Kraj zabezpečuje kyvadlovú dopravu na podujatí SIAF, autobusy budú nízkopodlažné
Najväčšie podujatie svojho druhu v kraji, Medzinárodné letecké dni SIAF 2019 na Sliači, otvorí svoje brány už túto sobotu, 3. augusta. BBSK ako partner podujatia pripravil pre návštevníkov bezplatnú kyvadlovú dopravu zo záchytného parkoviska III.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %