Pondelok 20.05.2024
Dnes má meniny 
Bernard
°C
23.08.2023 02:25

Charita zbiera školské pomôcky pre deti z chudobných rodín


Ilustračná snímka.


Slovenská katolícka charita (SKCH) organizuje aj tento rok zbierku školských pomôcok pre deti z chudobných rodín. Potrvá do polovice septembra. Zberné miesta sú dostupné po celom Slovensku.


Ľudia môžu prispieť novými alebo použitými školskými pomôckami a elektronikou, prípadne finančne. Informovala o tom Monika Molnárová zo SKCH.

"Hoci ceny v obchodoch v dôsledku inflácie stúpajú, príjmy rodín, ktoré sú odkázané na pomoc druhých, sa nemenia. Je pre nás dôležité podporovať ich deti vo vzdelaní, keďže to môže byť príležitosťou, ako sa môžu vymaniť z chudoby," zdôraznil generálny sekretár SKCH Miroslav Dzurech.

Priblížil, že štát síce poskytne príspevok rodičom školopovinných detí v hodnote 100 eur, ale až v októbri. Problémom je, že táto suma len čiastočne pokryje náklady spojené so začiatkom školského roka u prvákov. Náklady pre nich sú podľa neho viacnásobne vyššie.

Charita distribuuje zhromaždené školské pomôcky pre deti po celom Slovensku. Okrem toho poskytuje štipendiá, ktoré kryjú cestovné náklady a poplatky spojené so záujmovými krúžkami. Zhromaždené pomôcky smerujú aj do Centier pre deti a rodiny, ktoré sú nástupcami bývalých detských domovov. Svoju pomoc tiež adresuje rodinám so zdravotne znevýhodnenými deťmi či do neúplných rodín.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.06.2020
Verejnosť môže darovať žiakom školské pomôcky počas zbierky SKCH
Verejnosť môže od začiatku júna až do 15. septembra prispieť darovaním nových i použitých, no stále funkčných školských pomôcok, ale aj elektroniky, a tak pomôcť žiakom zo sociálne slabých rodín, detských domovov či krízových zariadení.
viac
22.08.2020
Petržalka vyhlásila verejnú zbierku školských pomôcok
Bratislavská Petržalka spúšťa od pondelka (24. 8.) verejnú zbierku školských pomôcok pre deti zo sociálne slabších rodín.
viac
25.07.2022
V Devínskej Novej Vsi opäť zbierajú školské pomôcky pre deti
Bratislavská Devínska Nová Ves aj tento rok vyhlásila verejnú zbierku školských pomôcok pre deti zo sociálne slabších rodín. V rámci nej je možné priniesť nové, aj zánovné veci, teda už použité, ale stále použiteľné.
viac
15.08.2023
Zbierka školských potrieb pre chudobné deti potrvá do konca augusta
Aj tento rok organizuje Komunitné centrum Fončorda v Banskej Bystrici zbierku školských potrieb pre deti, ktorých rodičia si ich nemôžu dovoliť kúpiť. Informovala o tom samospráva na sociálnej sieti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %