Streda 15.05.2024
Dnes má meniny 
Žofia, Sofia
°C
26.08.2018 10:07

Halali - na svätého Huberta


Varenie poľovníckeho guľášu.


V nedeľu 2. septembra 2018 sa v Skanzene Vychylovka - Nová Bystrica zídu šikovní, odvážni miestni poľovníci, ktorí predvedú svoje kuchárske umenie širokej verejnosti prípravou jedál - špecialít z diviny.


Kysucké múzeum v Čadci a jeho zriaďovateľ Žilinský samosprávny kraj pozýva všetkých labužníkov poľovníckych špecialít, aby prišli ochutnať jedlá pripravené priamo pri objektoch skanzenu. Od 13. 30 hod. nebude chýbať dobrá zábava pri Ľudovej hudbe Vladka Tomčalu z Novej Bystrice, ktorá spestrí a obohatí ochutnávku dobrôt z poľovníckej kuchyne. Prajeme vám príjemný deň prežitý v Skanzene Vychylovka v doline Chmúra, cez ktorý premáva Historická lesná úvraťová železnica, národná kultúrna pamiatka, ktorá Vás vyvezie na prvú úvrať, alebo drezina, tá vám ponúkame jazdu na Sedlo Beskýd, na ktorú je potrebné sa telefonický objednať na č. t. 0421/41/4397350. V Stanici Skanzen si môžete pozrieť výstavu „Čaro modrotlače“ zo zbierok Kysuckého múzea v Čadci a  objekt Raganov mlyn Vám poskytne načrieť do histórie lesných železníc na panelovej výstave „Vlaky s vôňou dreva“.

Skvelý jesenný deň v Skanzene Vychylovka – Nová Bystrica Vám želajú organizátori podujatia.

 

 

 

Autor: Darina Hnidková, Kysucké múzeum v Čadci


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.08.2016
Poľovníci budú opäť oslavovať Dni sv. Huberta
Už po 26. raz sa v areáli svätoantonského kaštieľa uskutočnia celoslovenské poľovnícke slávnosti Dni svätého Huberta. Konať sa budú v prvý septembrový víkend (3. a 4. 9.)
viac
30.11.2016
Čarovné dni vianočné...
V nedeľu 11. decembra 2016 si môžu návštevníci poslednýkrát v tomto roku vychutnať zimnú prírodu v Skanzene Nová Bystrica – Vychylovka.
viac
14.06.2018
Na svätého Jána...
Jánske ohne sa pálili v podvečer 24. júna. Pastieri už dlho predtým zbierali raždie na jednu hromadu. V deň, keď sa mala páliť svätojánska hojana /vatra/, mládenci a pastieri postavili zo žrdi kostru, ktorú vyplnili nazbieraným raždím a väčšími kusmi dreva.
viac
30.06.2020
Spestrite si nedeľu tradičnými kysuckými jedlami v Múzeu kysuckej dediny
Ak navštívite najbližšiu nedeľu  Múzeum kysuckej dediny vo Vychylovke, tak budete môcť ochutnať kysucké dobroty a zoznámiť sa s tým, ako žili naši predkovia. Počas dňa sa budú v múzeu pripravovať tradičné kysucké jedlá v rámci obľúbeného podujatia Kuchyňa starých materí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %