Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
02.10.2020 10:10

Župa zabezpečila pre všetky svoje zariadenia sociálnych služieb antigénové testy


Ilustračná snímka.


Trnavská župa zabezpečila pre všetkých 21 zariadení sociálnych služieb vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti antigénové rýchlo testy na ochorenie Covid-19.


„V aktuálnej situácii je našim cieľom umožniť operatívne a spoľahlivé testovanie v našich zariadeniach sociálnych služieb. Už pri prvom podozrení tak budeme môcť zabrániť šíreniu nového koronavírusu medzi klientmi a personálom,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič.

Antigénové testy sú rýchlym a efektívnym nástrojom na zistenie zložiek vírusu, napríklad bielkovín, ktoré sa nachádzajú na povrchu vírusu. Najúčinnejšie sú medzi 3. a 5. dňom od prvých prejavov ochorenia, kedy je množstvo vírusu v sliznici nosa a hrdla najvyššie. Výsledok testu je známy po 15 minútach a jeho diagnostická citlivosť je viac ako 97 %.

Autor: (ttsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.04.2020
Ján Lunter: Opatrenia v zariadeniach sociálnych služieb sú prísne
V zriaďovateľskej pôsobnosti Banskobystrického samosprávneho kraja je spolu tridsať pobytových zariadení sociálnych služieb. O viac ako 2700 klientov sa tu stará 1564 zamestnancov, ktorí dodržiavajú prísne protiepidemiologické opatrenia.
viac
30.06.2020
Mimoriadna situácia na Kysuciach
U jednej z pracovníčok Centra sociálnych služieb Horelica v Čadci sa potvrdila nákaza novým koronavírusom. Vzhľadom na rastúci počet ochorení COVID-19 v kysuckom regióne preto župa obnovila prísne bezpečnostné opatrenia.
viac
17.07.2020
Zariadenia sociálnych služieb sa pripravujú na druhú vlnu pandémie
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) a jeho zariadenia sociálnych služieb sa pripravujú na druhú vlnu pandémie ochorenia COVID-19.
viac
06.10.2020
Žilinská župa sprísňuje opatrenia na ochranu najzraniteľnejších skupín
Žilinský samosprávny kraj sprísňuje opatrenia v zariadeniach sociálnych služieb. Včerajším dňom začal platiť plošný zákaz návštev, zatvárať sa budú aj ambulantné služby.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %