Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
27.04.2020 07:10

Zastupiteľstvo PSK sa uskutoční formou videokonferencie


Ilustračná snímka: (tasr).


Prešovskí krajskí poslanci budú v pondelok (27. 4.) rokovať prostredníctvom videokonferencie. Celkovo majú na programe 24 bodov. Informovala o tom Lea Heilová z oddelenia komunikácie a propagácie Úradu Prešovského samosprávneho kraja (PSK).


Zaoberať sa budú zrušením výziev o poskytnutie dotácie na rok 2020, sociálnymi podnikmi, ale aj návrhom financovania technickej štúdie vrátane projektovej dokumentácie projektu Dobudovanie cykloinfraštruktúry Poloniny trail.

„Okrem iného budú krajskí poslanci schvaľovať aj investície na rekonštrukciu ciest a nové stavebné zámery s následným vypracovaním projektovej dokumentácie obchvatov obcí Raslavice, Kapušany, Veľká Lomnica a Starý Smokovec,” uviedla Heilová.

Aprílové zastupiteľstvo malo byť pôvodne 6. apríla. Samospráva však pre nový koronavírus avizovala 18. marca jeho odklad. Národná rada SR následne 7. apríla povolila obecným a krajským zastupiteľstvám zasadať počas krízovej situácie prostredníctvom videokonferencie. Vo výnimočných prípadoch schválila zastupiteľstvám obcí hlasovať formou per rollam.

Prešovský kraj sa tak posledné dni zaoberal technickými možnosťami uskutočnenia zastupiteľstva. Aktuálne pracuje samospráva na technickej stránke pripojenia, aby bol online prenos verejne prístupný ako doposiaľ.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.04.2020
Kríze sa najlepšie čelí tvárou v tvár
Situácia s pandémiou COVID-19 sa mení každý deň. Aby mestá a kraje ochránili svojich obyvateľov, musia rýchlo prijímať kvalitné opatrenia. Na tých sa však nedá dohodnúť bez diskusie – no ako všetko dôkladne prebrať, ak sa nemáme stretávať?
viac
16.04.2020
Poslanci TTSK prvýkrát rokovali prostredníctvom videokonferencie
Poslanci Zastupiteľstva Trnavského samosprávneho kraja na včerajšom (15. 4.) zasadnutí rozhodli, že na opatrenia proti ochoreniu COVID-19 bude vyčlenených 500 000 eur.
viac
18.05.2020
Poslanci TTSK budú opäť rokovať prostredníctvom videokonferencie
Rokovanie Zastupiteľstva Trnavského samosprávneho kraja, ktoré je naplánované na stredu 20. mája 2020, sa uskutoční prostredníctvom videokonferencie. Župa využije túto možnosť po druhýkrát.
viac
14.10.2020
Opäť je možné elektronické rokovanie zastupiteľstiev
Združenie miest a obcí Slovenska koncom marca predložilo návrh novely zákona o obecnom zriadení na rozšírenie možností rokovania zastupiteľstiev.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %