Sobota 05.10.2024
Dnes má meniny 
Viera
°C
04.07.2024 05:10

Zamestnanci Úradu ŽSK môžu využívať služobné elektrobicykle


Ilustračná snímka (ŽSK)


Zamestnanci Úradu Žilinského samosprávneho kraja majú k dispozícii ekologickú alternatívu dopravy. Pre účely služobnej cesty môžu využiť horský elektrobicykel alebo trekingový bicykel.


Elektrické bicykle sú čoraz obľúbenejšia ekologická forma dopravy. Do vozového parku pribudli 2 ks horských elektrobicyklov a 2 ks trekingových bicyklov. Zamestnanci si bicykel rezervujú prostredníctvom interného elektronického objednávacieho systému.

„Zabezpečenie trekingových a elektrobicyklov je vyústením snahy vedenia úradu zvýšiť ekologické povedomie zamestnancov. Chceme ich viesť k tomu aby využívali alternatívne zdroje dopravy, ideálne na dennej báze. Elektrobicykle šetria prírodu aj sily, doprava je ekologická a efektívna a sú pohodlným a praktickým spôsobom dopravy,“ upresnila Erika Jurinová, predsedníčka ŽSK.

Bicykle s jednoduchým dizajnom a logom ŽSK sú vybavené zadným stojanom a nosičom, k dispozícii sú dve veľkosti M a L. Zamestnanci sa v prípade použitia služobných bicyklov musia riadiť povinnosťami vyplývajúcimi zo Zákona pre cyklistov 508/2021 Z.z. Nákup bicyklov bol predmetom verejného obstarávania, ich cena je 5 080 eur s DPH.

Zamestnanci Úradu ŽSK sa každoročne aktívne zapájajú aj do celoslovenskej kampane Na bicykli do práce. V roku 2023 sa Žilinský samosprávny kraj umiestnil v súťaži samospráv na 2. mieste.

Autor: (ts-ŽSK, Eva Lacová)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.05.2020
Testovanie v zariadeniach sociálnych služieb sa blíži ku koncu
V týchto dňoch končí hromadné testovanie na nový koronavírus v zariadeniach sociálnych služieb v Žilinskom kraji, ktoré bolo spustené začiatkom mája.
viac
23.07.2020
Zamestnanci radnice menia každú stredu kanceláriu za park
Kanceláriu v dolnokubínskej radnici menia úradníci raz týždenne za vysunuté pracovisko v Parku Martina Kukučína. Každú stredu až do konca leta poskytnú pracovníci mestského úradu obyvateľom administratívnu pomoc so žiadosťami a rôznymi dokumentmi.
viac
05.05.2021
Na župu zavítali prví stážisti z programu Stážuj v kraji
Predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Erika Jurinová včera na župnom úrade privítala dvanástich vysokoškolákov, ktorí počas nasledujúcich troch mesiacov začnú zbierať svoje prvé pracovné skúsenosti na zvolených odboroch.
viac
18.12.2023
Zamestnanci Úradu ŽSK pomáhajú rodinám
Zamestnanci Úradu ŽSK v spolupráci s Nadáciou ŽSK pre podporu rodiny prinášali v predchádzajúcich dňoch darčeky pre rodiny i jednotlivcov a zapojili sa tak do aktivity „Župný balíček pre rodiny v núdzi.“
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.04 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.61 %