Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
02.02.2018 11:55

Zákaz hazardu v Bratislave zostáva v platnosti


Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.


Krajský súd v Bratislave zamietol návrh krajskej prokuratúry o dočasnom pozastavení účinnosti všeobecne záväzného nariadenia o zákaze hazardu v Bratislave.


 

Hlavné mesto ešte čaká pojednávanie ohľadom údajnej nezákonnosti prijatého VZN o zákaze hazardu. V tejto veci krajský súd zatiaľ ešte neurčil termín pojednávania.

„Nejde o konečné víťazstvo, avšak toto rozhodnutie ma napĺňa nádejou, že boj proti hazardu nakoniec môžeme doviesť do úspešného konca,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

V piatok 19. januára doručili hlavnému mestu uznesenie, ktorým Krajský súd Bratislava zamietol návrh krajskej prokuratúry na dočasné pozastavenie účinnosti VZN o zákaze hazardu. Znamená to, že VZN je platné a mesto aj naďalej nevydáva žiadne licencie na prevádzkovanie hazardných hier prostredníctvom výherných prístrojov. Licencie na výherné prístroje udeľované mestom sa skončili k 31. 12. 2017, a teda v žiadnej prevádzke by od 1. 1. 2018 nemali byť.

„Nejde o konečné víťazstvo, avšak toto rozhodnutie ma napĺňa nádejou, že boj proti hazardu nakoniec môžeme doviesť do úspešného konca,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Právomoci v oblasti kontroly prevádzok s hazardnými hrami od 1. 1. 2018 majú daňové úrady, colné úrady a Finančné riaditeľstvo SR. Primátor Bratislavy listom požiadal prezidenta Finančnej správy SR Františka Imreczeho, aby orgány finančnej správy pod jeho vedením vykonávali dôkladné kontroly dodržiavania VZN a zároveň, aby informoval hlavné mesto o tom, koľko kontrol vykonali a koľko porušení platného VZN riešili.

Krajská prokuratúra Bratislava podala 29. 9. 2017 žalobu na Krajský súd na vyslovenie nesúladu VZN hl. mesta Bratislavy č. 2/2017 z 30. marca 2017 o zákaze umiestnenia herní na území Bratislavy, ako aj k návrhu na dočasné pozastavenie účinnosti napadnutého všeobecne záväzného nariadenia.

 

Autor: (mmb)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.02.2017
V. BAJAN: Som rozčarovaný zo záveru celodennej diskusie
Stanovisko poslanca V. Bajana k včerajšiemu mestskému zastupiteľstvu.
viac
06.03.2017
Primátor predloží poslancom pôvodné VZN o zákaze hazardu
Petičný výbor zložený zo starostov mestských častí na čele s primátorom Bratislavy Ivom Nesrovnalom sa vo štvrtok (2. 3.) stretol, aby prediskutoval ďalší postup pri všeobecne záväznom nariadení o zákaze hazardu.
viac
07.06.2018
Krajský súd rozhodol o nezákonnosti VZN o zákaze hazardu v Bratislave
Krajský súd v Bratislave dnes prejednával žalobu krajskej prokurátorky proti Všeobecne záväznému nariadeniu hlavného mesta o zákaze hazardu v Bratislave a rozhodol sa jej vyhovieť. Znamená to, že vyslovil nesúlad VZN so zákonom. Po doručení rozsudku hlavnému mestu stráca VZN o zákaze hazardu v Brati
viac
18.12.2020
Bratislava zakáže od 1. januára 2021 na svojom území hazard
Bratislava zakáže od 1. januára 2021 umiestnenie herní a kasín na svojom území. V budúcnosti, po vypršaní licencií, sa tak už nebudú môcť nachádzať v hoteloch, moteloch, penziónoch, budovách pre obchod a služby, budovách pre kultúru a na verejnú zábavu, či v bytových domoch.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %