Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
13.12.2019 03:05

Vláda vyčlenila pre Trebišov 1,5 milióna eur na obnovu mestskej športovej haly


Ilustračná snímka, zdroj google.com/maps


Mestská športová hala v Trebišove prejde obnovou. Vláda v stredu na jej rekonštrukciu vyčlenila 1,5 milióna eur.


Budova mestskej športovej haly bola postavená a uvedená do prevádzky v roku 1993. Odvtedy je v nepretržitej prevádzke, pričom je neustále využívaná predovšetkým na športové účely. Objekt slúži väčšinou bezplatne na tréningové a súťažné zápasy mládežníckych hádzanárskych klubov.       

"Športovú halu využívajú na zimnú prípravu i mládežnícke futbalové družstvá, ktoré zastrešuje najstarší organizovaný športový oddiel fungujúci v Trebišove od roku 1912 – FK Slavoj Trebišov," uvádza sa v predkladanom materiáli. Okrem hádzanárov a futbalistov využívajú tento objekt tiež tenisti, volejbalisti, stolní tenisti a nohejbalisti. Hala poskytuje tiež zázemie na cvičenie žien aj mužov, posilňovanie, športové akcie rôznych organizácií a inštitúcií a už niekoľko rokov aj na telesnú a športovú výchovu Gymnázia v Trebišove.       

Financie by mali smerovať na vybudovanie nových rozvodov elektriny, zateplenie fasády s výmenou okien a dverí, rekonštrukciu šatní a sociálnych zariadení, výmenu svietidiel nad hracou plochou, ale aj na výmenu opotrebovaných strojov či na ďalšie rekonštrukčné práce súvisiace so sprevádzkovaním budovy ako celku.       

Schválenú finančnú čiastku by malo mesto dostať do 15. februára 2020.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.02.2017
V Želiezovciach chcú vybudovať viacúčelovú športovú halu
Mesto Želiezovce a jeho občania majú záujem o vybudovanie nového viacúčelového športového centra pre deti a mládež, ktorého súčasťou by bola aj ľadová plocha, keďže s takouto ponukou samosprávu listom oslovil Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH).
viac
18.07.2020
Do Malaciek prišla vládna dotácia na športovú arénu
Príprava športovej arény v Malackách má za sebou zásadný krok vpred. Mesto už dostalo dotáciu 1,5 milióna eur od vlády na jej výstavbu.
viac
20.04.2021
Mestskú športovú halu v Detve čaká rekonštrukcia za vyše 600 000 eur
Mestskú športovú halu v Detve čaká rekonštrukcia. Uviedol to primátor Ján Šufliarský s tým, že obnovu priestoru budú robiť v súvislosti s letným Európskym olympijským festivalom mládeže (EYOF), ktorý bude na budúci rok v Banskej Bystrici.
viac
13.07.2021
Topoľčany zrekonštruovali najväčšie kryté športovisko
Hádzanárska hala na Bernolákovej ulici v Topoľčanoch volala po rekonštrukcii už dlho. V januári 2020 sa začali rekonštrukčné práce a v júni tohto roka si už v nových priestoroch zahrali detskí hádzanári mesta Topoľčany.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %