Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
03.04.2017 03:18

Veľkonočné trhy na Námestí SNP obohatia aj Potulky mestom


Veľkonočné trhy na Námestí SNP v Banskej Bystrici sa budú konať od 4. do 12. apríla.


Banskobystrické Námestie SNP ožije 4. apríla veľkonočnými trhmi, čo je predzvesťou obdobia Veľkej noci, ktorá je v kresťanstve najdôležitejším cirkevným sviatkom.


Ako informovala hovorkyňa banskobystrického primátora Zdenka Sekerešová, obyvatelia i návštevníci mesta pod Urpínom sa môžu tešiť na širokú ponuku výrobkov s veľkonočnou tematikou, ale aj na dobré jedlo či nápoje.      

Stánky s remeselníckymi výrobkami ponúknu každý deň od 9. do 19. hodiny ľudovo-umelecké predmety z kože, dreva a šúpolia. Nebudú chýbať ani farebné kraslice, pletené korbáče, prútené výrobky či kvetinové ikebany. Súčasťou trhov budú i stánky s medovníkmi, pekárenskými a cukrárenskými dobrotami, medom, medovinou, cukrovinkami a produktmi z včelieho vosku. Stánky s veľkonočnými pochutinami zasa ponúknu langoše, trdelníky či chlebové posúchy. Veľkonočné trhy potrvajú do 12. apríla.      

Veľkej noci v Banskej Bystrici budú venované aj aprílové Potulky mestom, ktoré sa uskutočnia 9. apríla o 14. hodine. Zraz účastníkov je pri Mariánskom stĺpe na Námestí SNP. Dozvedia sa, čím boli zaujímavé veľkonočné oslavy v minulosti a v čom sa líšili od zvykov v okolitých obciach a iných regiónoch Slovenska.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.05.2017
Žilinčania postavili svoj máj
Žilinčania majú opäť svoj máj. Stavanie už tradičného žilinského mája je prejavom úcty k ľudovým tradíciám, ktoré sú základným pilierom kultúry nášho národa.
viac
12.05.2017
Redikaňä otvorí cez víkend pastiersku a salašnícku sezónu
V mikroregióne terchovskej doliny otvoria už túto nedeľu (14.5.) pastiersku a salašnícku sezónu podujatím s názvom Ovčärske obyčäje - Redikaňä v Zázrivej.
viac
11.10.2017
Trnavský rínek ponúkne pestrú paletu slovenských výrobkov
Po krásnom horúcom lete sa môžeme tešiť na farebný jesenný Trnavský rínek. Uskutoční sa v sobotu 14. októbra od 9. do 17. hodiny v najkrajšej časti Trnavy – na Kapitulskej ulici a Námestí sv. Mikuláša.
viac
07.12.2017
Úrad PSK sa zmenil na vianočné trhovisko
Na Úrade Prešovského samosprávneho kraja sa v stredu 6. decembra symbolicky rozsvietil vianočný stromček. Stalo sa tak v rámci tradičných vianočných trhov, ktoré sú prezentáciou zariadení poskytovateľov sociálnych služieb.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %