Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
05.05.2016 03:05

V priestoroch bývalej knižnice v Kežmarku vznikne centrum projektov


Historická budova Reduty v Kežmarku.


V historickej budove Reduty v Kežmarku, v ktorej donedávna sídlila mestská knižnica, vznikne centrum projektov. Rekonštrukcia priestorov by podľa primátora Jána Ferenčáka mala vyjsť na približne 50 000 eur.


„Išlo by o miesto, kde by sa mohli stretávať podnikatelia, samosprávy, starostovia a primátori, a kam by chodili ľudia, ktorí majú v hlave nejaké projekty a chceli by ich realizovať,“ vysvetlil Ferenčák. Centrum má vzniknúť v priestoroch, v ktorých donedávna sídlila mestská knižnica.      

Projekt vyplýva z akčného plánu pre rozvoj okresu Kežmarok, ktorý bol schválený vo februári tohto roka. Samospráva by chcela s rekonštrukčnými prácami začať čo najskôr, aby centrum mohlo fungovať už v priebehu leta. „Financie na tento zámer boli vyčlenené, mesto ich bude čerpať priamo z regionálneho príspevku, ktorý bol uvoľnený pre náš okres,“ vysvetlil primátor.      

V priestoroch historickej budovy bude potrebné odstrániť najmä vlhkosť. „Potrebná bude výmena dlažby a sanačnej omietky,“ vymenoval. Zároveň zdôraznil, že jeho zámerom je do historickej budovy vrátiť život. „Doteraz sa tu stretávali deti a čitatelia, teraz to bude centrum stretávania sa dospelých, ktorí budú rozmýšľať, ako ďalej v našom meste a okrese,“ doplnil Ferenčák.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.04.2016
V sobotu otvoria v Kežmarku cyklistické chodníky
Primátor mesta Kežmarok Ján Ferenčák v sobotu (23. 4.) oficiálne otvorí cyklistické chodníky, ktoré boli dokončené vlani.
viac
08.09.2016
Z príspevku od vlády začne Kežmarok s výstavbou študentského kempusu
Ešte počas februárového výjazdového zasadnutia vlády SR pridelili okresu Kežmarok 4 600 000 eur na obdobie piatich rokov na aktivity akčného plánu, ktorého cieľom je znížiť nezamestnanosť.
viac
31.01.2019
Mladí sa často nemajú s kým poradiť – zmeniť by to mohol KONEKT
Na konci januára otvorilo brány nové centrum pre mladých vo Zvolene. Mladí ľudia do 29 rokov tu nájdu informácie ohľadom vzdelávania, pracovného uplatnenia, dobrovoľníctva či štúdia v zahraničí, ale zájsť sem môžu, aj keď ich zaujíma kultúrne dianie či jednoducho potrebujú poradiť.
viac
26.10.2022
Zrekonštruovanú budovu reduty odhalili verejnosti
V podtatranskom meste Kežmarok v pondelok slávnostne odhalili zrekonštruovanú historickú budovu Reduty. Informovala o tom hovorkyňa mesta Barbora Sosková s tým, že obnova stavby zo 17. storočia trvala viac ako 1,5 roka a vďaka oprave jej prinavrátili pôvodnú podobu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.07 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.83 %