Nedeľa 19.05.2024
Dnes má meniny 
Gertrúda
°C
04.03.2024 02:10

V michalovskom gymnáziu bude od septembra pôsobiť jazyková škola


Gymnázium Ľudovíta Štúra v Michalovciach. Snímka zdroj: Stredná pre teba


V rámci Gymnázia Ľudovíta Štúra v Michalovciach bude od septembra tohto roka pôsobiť jazyková škola. Zastupiteľstvo Košického samosprávneho kraja (KSK) to schválilo na svojom februárovom zasadnutí.


Jazyková škola bude poskytovať verejnosti jazykové vzdelávanie v anglickom, nemeckom či francúzskom jazyku. "Škola bude pripravená reagovať na požiadavky jej poslucháčov a otvárať kurzy primárneho, sekundárneho aj post-sekundárneho jazykového vzdelávania," informoval poslancov Úrad KSK.         

Ministerstvo školstva na žiadosť KSK už zaradilo od nového školského roka jazykovú školu ako súčasť michalovského gymnázia do siete škôl a školských zariadení. K tejto zmene malo pôvodne dôjsť už v minulom roku. "Z dôvodu prolongácie schvaľovania Školského výchovno-vzdelávacieho programu jazykovej školy, vychádzajúceho z odstraňovania nedostatkov podľa odborného posúdenia Národného inštitútu vzdelávania a mládeže, zo strany Gymnázia Ľudovíta Štúra 26, Michalovce nebolo možné vykonať zmenu v sieti od 1. septembra 2023," uviedol KSK.         

Zriadenie jazykovej školy ako následný krok vydaním všeobecne záväzného nariadenia predloží odbor školstva Úradu KSK na zasadnutie zastupiteľstva v apríli.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.09.2019
Stredné školy budú súťažiť v poskytovaní prvej pomoci
Stredné školy a gymnázia v Trnavskom samosprávnom kraji budú súťažiť v poskytovaní prvej pomoci. Trnavská župa spúšťa súťaž, ktorá naučí mladých ľudí poskytnúť základnú prvú pomoc.
viac
11.09.2020
Podujatia Župné školy v Avione a Župné školy pre teba sa tento rok neuskutočnia
Na základe vyvíjajúcej sa epidemiologickej situácie, pristúpil Bratislavský samosprávny kraj (BSK) k zrušeniu tradičných a rodičmi deviatakov vyhľadávaných podujatí. Ide o podujatie Župné školy v Avione, ale aj mimo bratislavské Župné školy pre teba v Pezinku, Senci a Malackách.
viac
24.09.2020
Žiaci skalického gymnázia sa učia online
Od obedňajších hodín utorka 22. septembra 2020 prebieha vyučovanie v Gymnáziu Františka Víťazoslava Sasinka v Skalici na diaľku. Z preventívnych dôvodov sú žiaci a učitelia ponechaní v domácom prostredí minimálne na desať dní, teda do 2. októbra 2020.
viac
01.03.2024
Prázdninová škola na župnom gymnáziu priblížila farebný svet chémie
Staroľubovnianske gymnázium otvorilo svoje brány aj cez jarné prázdniny. Do jeho lavíc však tentokrát zasadli štvrtáci a piataci základných škôl, ktorí tu absolvujú prázdninovú školu. Počas troch dní ich čakal bohatý edukačno-zábavný program, ktorý im okrem iného priblíži aj svet chémie a fyziky.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %