Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
22.09.2021 12:45

V Lamači otvoria v stredu nové zberné miesto na odpad


Ilustračná snímka, zdroj: Bratislavské noviny


Areál na ulici Pod násypom v blízkosti križovatky s Hodonínskou ulicou má byť v prevádzke celoročne, v prvom období od spustenia bude otvorený v skúšobnom režime tri dni v týždni – v pondelok, stredu a sobotu.


"Zberné miesto by malo postupne nahradiť jarné a jesenné pristavovanie veľkokapacitných kontajnerov," objasňuje mestská časť. Od 22. septembra budú umiestnené v areáli tri kontajnery – jeden na biologicky rozložiteľný odpad a ďalšie dva na klasický objemný odpad z domácností. "Odovzdať tu môžu Lamačania aj drobný elektroodpad, papier, plast, tabuľové a obalové sklo, jedlé oleje, jedlé tuky. To všetko na základe vypísaného zberného lístka," upozornila samospráva.       

Avizuje, že postupne by mala v areáli pribudnúť váha na váženie odpadu, nádoby na umiestňovanie malého stavebného odpadu do jedného kubického metra, rovnako sa na toto miesto presunie zber papiera.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.05.2019
V Šebešťanovej otvoria od 1. júna nové zberné miesto
Považskobystrická samospráva otvorí 1. júna v mestskej časti Šebešťanová nové zberné miesto, kde môžu obyvatelia odovzdávať nadrozmerný odpad, drobný stavebný odpad, konáre a elektroodpad.
viac
16.07.2020
Mesto Stará Ľubovňa má nové stojiská na kontajnery
Mesto Stará Ľubovňa má nové stojiská na kontajnery, ktoré v týchto dňoch pribudli na sídlisku Západ a sídlisku Východ. Informuje o tom radnica na svojej webovej stránke.
viac
01.08.2020
Mesto zavádza pilotný projekt zberu triedeného kuchynského bioodpadu
Mesto Nové Zámky zavádza od začiatku augusta pilotný projekt zberu triedeného kuchynského bioodpadu. Do konca septembra budú obyvatelia 23 panelákových vchodov a rodinných domov z jednej ulice kuchynský odpad triediť a osobitne odovzdávať.
viac
07.05.2021
Bratislavská župa dnes otvorí ďalšie očkovacie miesto
Po spustení očkovania v Poliklinike Karlova Ves a Národnom futbalovom štadióne bude Bratislavský samosprávny kraj (BSK) očkovať aj v Pezinku. Tretie očkovacie miesto župy vzniklo v Mestskej poliklinike Pezinok na Hollého ulici v ambulancii MUDr. Šimkovej.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %