Piatok 18.10.2024
Dnes má meniny 
Lukáš
°C
12.07.2024 03:00

V Kremnici revitalizujú priestor Pamätníka SNP


Snímka zdroj: mesto Kremnica


V Kremnici v týchto dňoch finišuje Mestský podnik služieb s prácami na revitalizácii priestoru Pamätníka SNP, ktorý je dielom sochára Fraňa Štefunku. Pamätník nachádzajúci sa na Námestí SNP odhalili ešte v roku 1954, pri príležitosti 10. výročia vypuknutia povstania.


Ako informovala kremnická samospráva, rekonštrukcia podľa riaditeľky podniku Slávky Hnilovej zahŕňa kompletnú úpravu spevnených plôch, výmenu mobiliáru - lavičiek a smetných košov aj sadové úpravy, teda výsadbu vyvýšeného kvetinového záhona lemujúceho pieskovcové súsošie.         

"Pietne miesto je významným centrom odpočinku a stretnutí obyvateľov a návštevníkov nášho mesta. Úpravou okolitej zelene a realizáciou novej výsadby kvetinového záhona sa postupne napĺňa zámer Kvitnúceho mesta Kremnica, v ktorom mesto Kremnica a Mestský podnik služieb budú intenzívne pokračovať," uviedla samospráva.

Dodala, že po skrášlení plôch zelene kvetinami a prvkami drobnej architektúry v centre mesta sa práce presunú aj na sídliská - ulicu Jula Horvátha a Dolnú ulicu.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.09.2017
„Po partizánskom chodníku“ na Orave
Obecné úrady Istebné a Párnica na Orave, spoločne so SZPB Istebné s Matičiarmi, pod záštitou Obl.V. Ružomberok, zorganizovali pri príležitosti 73. výročia SNP už tradičný prechod „Po partizánskom chodníku“ z Istebného cez Párnicu na kopec Bralo nad Malou Lučivnou.
viac
12.08.2019
Výročie SNP oslávia Šaľania pri zreštaurovanom pamätníku
Mesto Šaľa dalo zreštaurovať pamätník SNP na Dolnej ulici v Šali. Reštaurátorské práce zahŕňajú odstránenie starého náteru a nečistôt, doplnenie výpadkov, farebnú retuš a náter.
viac
25.05.2023
Na budúcej autobusovej stanici už pribudli prvé konštrukcie nástupišťa
Na budúcej autobusovej stanici v Šali vyrástli prvé konštrukcie nových autobusových zastávok. Rozsiahly projekt revitalizácie celého predstaničného priestoru sa tak posunul do ďalšej fázy.
viac
02.04.2024
Štát zabezpečí obnovu Pamätníka SNP na Jankovom vŕšku
Súčasťou aktivít v rámci osláv 80. výročia Slovenského národného povstania (SNP) by mala byť aj obnova pamätného miesta na Jankovom vŕšku pri obci Uhrovec. Štát má na renováciu mohyly s pomníkom i zabezpečenie spomienkových osláv na tomto mieste vyčleniť 265.893 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.02 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.63 %