Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
29.11.2018 06:50

V Dunajskej Strede sa konalo ustanovujúce zasadnutie mestského zastupiteľstva


Ilustračná snímka MsÚ


Ustanovujúca schôdza mestského zastupiteľstva, na ktorej poslanci rozhodli o obsadení mestskej rady a komisií, sa vo štvrtok konala v Dunajskej Strede.


Ako uvádza mesto na svojej webovej stránke, Dunajská Streda bude mať znova dvoch viceprimátorov, prvým ostáva A. László Szabó a druhým bude Attila Karaffa. Prvý viceprimátor bude zodpovedný za kultúru, financie, rozvoj mesta a vzdelanie, druhý za sociálne záležitosti, mládežnícku politiku, šport a ochranu životného prostredia.       

Dvaja viceprimátori budú členmi mestskej rady, okrem nich ešte štyria poslanci, o ktorých sa rozhodlo v tajnom hlasovaní (László Garay, Ákos Horony, Roland Hakszer a Sándor Dakó). Okrem toho bolo podľa informácií mesta zriadených osem odborných komisií (mandátová, finančná, pre rozvoj mesta, ochrana životného prostredia, pre vzdelanie a kultúru, mládež a šport, pre sociálne veci a zdravotníctvo, pre národnostné menšiny).       

Ďalšie zasadnutie mestského zastupiteľstva bude 11. decembra. Poslanci budú na ňom rokovať o budúcoročnom rozpočte.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.11.2018
V Galante sa konalo ustanovujúce zasadnutie mestského zastupiteľstva
Ustanovujúca schôdza mestského zastupiteľstva, na ktorej poslanci rozhodli o vytvorení komisií, sa v utorok (27. 11.) uskutočnila v Galante.
viac
05.12.2018
V Šamoríne sa konalo ustanovujúce zasadnutie mestského zastupiteľstva
V Šamoríne sa v pondelok (3.12.) uskutočnila ustanovujúca schôdza mestského zastupiteľstva, na ktorej poslanci rozhodli o obsadení odborných komisií.
viac
25.12.2018
Mesto vyzýva verejnosť, aby predložila návrhy na udelenie mestských ocenení
Samospráva mesta Dunajská Streda sa obracia na verejnosť s výzvou na predloženie návrhov na udelenie mestských ocenení 2019. Návrhy možno podať písomne do 31. januára 2019 na adresu mestského úradu.
viac
05.11.2022
Manuál pre ustanovujúce zasadnutie obecného zastupiteľstva
Ministerstvo vnútra SR pre obce a mestá pripravilo metodický návod pre zabezpečenie ustanovujúcich zasadnutí v komunálnych voľbách zvolených obecných zastupiteľstiev.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %