Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
16.09.2021 03:55

TTSK sa zapojí do Európskeho týždňa mobility, ponúkne aj bezplatnú dopravu


ETM - plagát


V rámci Európskeho týždňa mobility, ktorý sa koná od 16. do 22. septembra, sa do kampane v Trnavskom samosprávnom kraji zapojili traja zmluvní dopravcovia a aj múzeá a galérie v pôsobnosti kraja. TASR o tom informovalo komunikačné oddelenie TTSK.


V posledný deň Európskeho týždňa mobility, ktorý pripadá na Svetový deň bez áut, budú môcť všetci obyvatelia cestovať prímestskými autobusmi zdarma. Tentokrát sa nebude potrebné preukázať platným vodičským preukazom. Dopravcovia ARRIVA Trnava, SAD Dunajská Streda a SKAND Skalica pripravili aj rôzne súťaže, do ktorých sa môžu cestujúci zapojiť.       

"Rozvoj udržateľnej mobility úzko súvisí s podporou cestovania verejnou dopravou. Neustále zatraktívňujeme jej služby, aby sme do prímestských autobusov dostali čo najviac cestujúcich. Aj vzhľadom na zmenu klímy a rastúcu potrebu ochrany životného prostredia uľahčujeme tiež cestovanie elektrokolobežkami či bicyklami. Práve počas Európskeho týždňa mobility majú všetci príležitosť vyskúšať si vymeniť auto za ekologickejší dopravný prostriedok a následne v tom vytrvať," uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.       

Šesť múzeí a dve galérie v pôsobnosti kraja bude možné až do konca októbra navštíviť taktiež bezplatne. Podmienkou je, aby sa návštevníci pri vstupe preukázali platným cestovným lístkom z prímestského autobusu vydaného počas Európskeho týždňa mobility. Ide napríklad o Galériu Jána Koniarka v Trnave, Záhorskú galériu Jána Mudrocha v Senici i Záhorské múzeum v Skalici.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.09.2019
Súťaž na autobusového dopravcu v Žilinskom kraji pomaly vrcholí
V novembri končia zmluvy autobusovým dopravcom v Žilinskom kraji. Župa súťaží nového dodávateľa na najbližšie dva roky. Županka Erika Jurinová zdôraznila, že cieľom otvorená a férová súťaž dopravcov pre Žilinský kraj.
viac
17.09.2020
V Bratislave i Trnavskom kraji umožní verejná doprava cestu za kultúrou
Držitelia ročného predplatného lístka na mestskú hromadnú dopravu (MHD) v Bratislave budú môcť využiť bezplatný jednorazový vstup do Historického múzea Slovenského národného múzea (SNM) na Bratislavskom hrade.
viac
20.04.2023
KOCR Trnavský kraj vypraví cyklobusy do Malých Karpát aj na Žitný ostrov
Autobusy, ktoré cestujúcich odvezú i s bicyklami, už čoskoro prepoja Záhorie a Piešťany a návštevníci Thermalparku v Dunajskej Strede to vďaka nim budú mať bližšie k vodám Žitného ostrova. Informoval o tom Martin Palkovič z Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj.
viac
30.01.2024
TTSK obyvateľov informuje aj cez novú službu Online s Trnavským krajom
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) spúšťa novú službu pre včasnú informovanosť obyvateľov. Na jeho webovej stránke si možno aktivovať Online s Trnavským krajom, informuje o tom odbor komunikácie TTSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %