Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
06.02.2016 10:00

Súťaž ZELENÝ SVET vštepuje deťom pozitívny vzťah k prírode


Víťazná práca súťaže z roku 2015. (Foto: sazp.sk)


Ministerstvo životného prostredia SR vyhlasuje 21. ročník medzinárodnej súťaže výtvarnej tvorivosti detí a mládeže ZELENÝ SVET. Podujatie organizačne zastrešuje Slovenská agentúra životného prostredia a záštitu nad ním prevzali Zastúpenie Európskej komisie v SR, Slovenská komisia pre UNESCO a Európs


Cieľom súťaže je vštepovať deťom vzťah k prírode, životnému prostrediu formou budovania návykov a zručností v umeleckom prejave. V tomto ročníku majú súťažné práce vo forme malieb, kresieb, grafík, farebných a čiernobielych filmov, animovaných filmov, či komiksov odrážať ich pohľad na prírodu v ich bezprostrednej blízkosti v zmysle predpísanej témy Parky a záhrady – moje najlepšie miesto pre život. Zaregistrovať do súťaže sa možno na oficiálnej stránke zelenysvet.sazp.sk. Uzávierka súťaže je 31. marca. O víťazoch rozhodne odborná porota. Slávnostné vyhodnotenie súťaže je naplánované na 16. mája v priestoroch radnice mesta Banská Bystrica v rámci Medzinárodného filmového festivalu Ekotopfilm – Envirofilm 2016. Organizátori súčasne ocenenia aj víťazov sprievodnej súťaže Múdra príroda, ktorá bude vyhlásená 10. februára. Jej uzávierka je naplánovaná na 20. apríla a link na jej oficiálnu stránku nájdete na zelenysvet.sazp.sk.

Autor: (st)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.04.2024
Za 20 rokov zrealizovali zdravotní klauni vyše 32-tis.klauniád
Zdravotní klauni z občianskeho združenia Červený nos Clowndoctors počas svojho pôsobenia zrealizovali na Slovensku už vyše 32.000 klauniád. Pri príležitosti 20. výročia založenia občianskeho združenia o tom informovala Martina Dobšinská Novomestská zo združenia.
viac
13.04.2024
MK SR označilo úspech festivalu Východná za jednu z priorít vedenia
Úspech medzinárodného folklórneho festivalu Východná je jednou z priorít Ministerstva kultúry (MK) SR. Prípravám treba venovať adekvátnu pozornosť a prinavrátiť mu jeho status.
viac
16.04.2024
Zubné benefity v poisťovniach sa od mája zrušia
Od mája sa zruší poskytovanie zubných benefitov v zdravotných poisťovniach. Ministerstvo zdravotníctva SR tvrdí, že benefit splnil svoj edukačný účel a je potrebné hľadať nové benefity.
viac
16.04.2024
MZVEZ: Nórske granty pomáhajú aj Slovensku
Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Marek Eštok prijal 15. apríla 2024 mimoriadnu a splnomocnenú veľvyslankyňu Nórskeho kráľovstva na Slovensku Susan Eckey.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %