Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
27.03.2020 11:10

ŠIOV má na webe doplnené sekcie o odbornom vzdelávaní v dobe pandémie


Logo.


Štátny inštitút odborného vzdelávania (ŠIOV) rozšíril svoju webovú stránku o mimoriadnu sekciu v súvislosti s aktuálnou pandémiou nového koronavírusu.


„V nových častiach stránky, doplnených do hlavného menu, možno nájsť užitočné informácie, oznamy, odkazy či videá týkajúce sa odborného vzdelávania, súťaží a ostatných aktivít ŠIOV v momentálnej situácii,” informoval Ján Füle, poverený v organizácii kontaktom s médiami.      

Dodal, že na web sa presunuli aj všetky dôležité dokumenty o celoživotnom vzdelávaní. Upozornil tiež na portál Epale, ponúkajúci inšpirácie a zdroje v oblasti celoživotného vzdelávania, ktoré môžu uľahčiť situáciu v súčasnej dobe. „Slovenská časť portálu sa v posledných týždňoch venuje zberu informácií o možnostiach online vzdelávania pre rôzne cieľové skupiny a sústredila ich na podstránke Tipy na online vzdelávanie,” priblížil Füle.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.03.2020
Divadlo Aréna spúšťa Detskú Univerzitu Komenského Online špeciál
Divadlo Aréna v spolupráci s IT spoločnosťou DATALAN spúšťa vzdelávací projekt Detská Univerzita Komenského Online špeciál, určený pre deti na celom Slovensku.
viac
08.04.2020
ŠPÚ pripravuje odporúčanie, na aký vzdelávací obsah by sa školy mali zamerať
Štátny pedagogický ústav (ŠPÚ) a rezort školstva po Veľkej noci zverejnia, na ktoré vzdelávacie oblasti a obsah by sa mali školy podľa ročníkov prioritne zamerať a aká by mala byť priemerná, respektíve maximálna týždenná hodinová záťaž žiakov na jednotlivých stupňoch vzdelávania.
viac
23.10.2020
Rezort školstva podporí digitálne technológie na školách
Ministerstvo školstva podporí sumou 6 miliónov eur nákup digitálnych technológií pre základné a stredné školy z vlastných zdrojov.
viac
12.11.2020
Rezort školstva už odoslal peniaze na digitálne vybavenie škôl
Rezort školstva informuje, že viac ako 6 miliónov eur na digitálnu techniku už odišlo do škôl. Pokiaľ školy peniaze nedostali je potrebné sa obrátiť na zriaďovateľa, prípadne VÚC či okresný úrad.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %