Sobota 18.05.2024
Dnes má meniny 
Viola
°C
02.11.2019 06:00

S Michalom Chmeliarom o Brazílii v Mestskej knižnici vo Fiľakove


Ilustračný výrez pozvánky


Fiľakovská verejnosť sa 8. novembra 2019 bude môcť stretnúť s cestovateľom, sprievodcom, ale aj režisérom a hercom Michalom Chmeliarom. Precestoval vyše 40 krajín sveta a svoje zážitky z ciest ponúka okrem iného formou cestovateľských premietaní a prednášok.


Počas besedy v Mestskej knižnici vo Fiľakove sa tentokrát podelí o svoje autorské fotografie, videá a skúsenosti z Brazílie. Okom objektívu priblíži záujemcom „najbláznivejší karneval na svete a brazílsky futbal, ktorý privádza ľudí do šialenstva”. Podľa vyjadrenia autora sa tu konajú najveľkolepejšie oslavy nového roka, a v dažďovom pralese sú skryté najkrajšie vodopády na svete. Z reportáže nebude chýbať ani temperamentná samba a legendárna pláž Copacabana. Uzavretá prednáška pre základné školy sa uskutoční od 9, 30 a beseda s verejnosťou sa začne o 16, 30. Hradné múzeum vo Fiľakove srdečne očakáva všetkých záujemcov.

Autor: (ts-hradné múzeum vo Fiľakove)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.11.2017
Prednáška Pavla Dvořáka s názvom Turci na Slovensku
Hradné múzeum vo Fiľakove pripravilo na november ďalšie literárne podujatie v rámci projektu „Do knižnice nielen pre vedomosti!“.
viac
14.03.2018
Noc s Andersenom v Mestskej knižnici
Po ročnej prestávke sa Mestská knižnica vo Fiľakove znovu zapojí do celoslovenského podujatia „Noc s Andersenom“. Hlavná myšlienka tejto udalosti pochádza z Čiech, kde ju organizujú už od roku 2000.
viac
23.01.2020
Predstavenie Zborníka z piateho ročníka stretnutia priateľov regionálnej históri
Občianske združenie Priatelia histórie Novohradu vydalo koncom roka 2019 v poradí už piaty Zborník zo Stretnutia priateľov regionálnej histórie.
viac
01.05.2021
Od mája je Fiľakovský hrad opäť otvorený
Fiľakovský hrad od 1. mája opäť očakáva svojich návštevníkov! Od tohto mesiaca je otvorené aj Mestské vlastivedné múzeum a Novohradské turisticko-informačné centrum, ktoré tak isto patria pod správu Hradného múzea.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %