Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
27.10.2021 10:45

Primátor žiada ministra o zvýšenie počtu zamestnancov okresného úradu


Primátor Senca Dušan Badinský


Primátor Senca Dušan Badinský napísal ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi list aj v mene ďalších 35 starostov Regionálneho združenia obcí Podunajskej oblasti. Žiada ho o zvýšenie počtu zamestnancov Okresného úradu v Senci.


Okresný úrad je podľa tunajších samospráv dlhodobo personálne poddimenzovaný, a preto nastávajú prieťahy v konaniach v každej oblasti jeho pôsobnosti.       

List je podľa mesta Senec reakciou na požiadavku ministra prepustiť desať percent zamestnancov tunajšieho okresného úradu. Primátor a starostovia preto žiadajú šéfa rezortu vnútra o prehodnotenie rozhodnutia o prepúšťaní zamestnancov a zároveň žiadajú o zvýšenie počtu zamestnancov na úrade aspoň o ďalších 30 percent.       

"Nielen občania, ale aj štatutárni zástupcovia obcí vnímajú tento nepriaznivý stav. Takmer každý projekt, ktorý obce realizujú, musí prejsť okresným úradom. Prieťahy vnikajú v konaniach najmä na katastrálnom odbore, odbore starostlivosti o životné prostredie, odbore cestnej dopravy a pozemných komunikácií, na pozemkovom a lesnom odbore," skonštatovali dotknuté samosprávy s tým, že to nie je neschopnosťou zamestnancov, ale ich nedostatkom.       

Prepustením zamestnancov okresného úradu sa podľa nich neušetria finančné prostriedky. Podotýkajú, že práve zefektívnením práce a zvýšením počtu zamestnancov je možné priniesť do štátneho rozpočtu viac financií z poplatkov. "Väčší počet zamestnancov vybaví viac podaní v rýchlejšom čase," konštatujú.       

Primátor Senca poslal list ministrovi aj v mene obcí Bernolákovo, Blatná na Ostrove, Blatné, Boldog, Čataj, Dunajská Lužná, Hamuliakovo, Horný Bar, Hrubá Borša, Hrubý Šúr, Hubice, Hurbanova Ves, Hviezdoslavov, Igram, Ivanka pri Dunaji, Kalinkovo, Kaplna. Taktiež Kostolná pri Dunaji, Kráľová pri Senci, Kvetoslavov, Macov, Malinovo, Miloslavov, Most pri Bratislave, Nová Dedinka, Nový Svet, Reca, Rohovce, Rovinka, Senec, Tomášov, Tureň, Veľká Paka, Veľký Biel, Vlky a Zálesie.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.10.2020
Minister vnútra absolvoval pracovnú cestu v Prešovskom kraji
Minister vnútra Roman Mikulec absolvoval 2. októbra 2020 pracovnú cestu v Starej Ľubovni a Kežmarku.
viac
09.03.2021
Primátor tvrdí, že praktiky združenia brzdia investičné akcie mesta
Po medializovanej výzve ministra hospodárstva Richarda Sulíka o aktivitách Združenia domových samospráv vedeného údajným aktivistom Marcelom S., ktoré má prostredníctvom nezmyselných námietok brzdiť stavebné konania v mestách, adresoval banskobystrický primátor Ján Nosko ministrovi list.
viac
16.10.2021
Bezpečnostná rada kraja je nefunkčná, župa sa opakovane obracia na min. vnútra
Predseda Banskobystrického samosprávneho kraja Ján Lunter adresoval ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi otvorený list, v ktorom ho opakovane upozornil na situáciu, ktorá v kraji nastala po uvoľnení pozície prednostu Okresného úradu v Banskej Bystrici.
viac
05.01.2024
Zamestnanci okresných úradov absolvovali jazykové vzdelávanie v maďarskom jazyku
Sekcia verejnej správy MV SR v spolupráci s Univerzitou Konštantína Filozofa v Nitre umožnila zamestnancom okresných úradov odborné jazykové vzdelávanie v maďarčine.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %