Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
18.10.2019 03:50

Prievidza získala ocenenie za najpriateľskejší prístup k mládeži


Ilustračná snímka (tasr)


Mesto Prievidza získalo ocenenie za najpriateľskejší prístup k mládeži. Svojimi aktivitami má podporovať u mladých ľudí myšlienku aktívneho občianstva a participácie.


Cenu sTOPa 2019 mu uplynulý týždeň v Banskej Bystrici udelila Asociácia krajských rád mládeže a odbor mládeže Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.       

"Odborná komisia hodnotila aktivitu, angažovanosť a príklad dobrej praxe v životoch mladých ľudí aj celej komunity," načrtol Ďureje. Mesto podľa neho dlhodobo rozvíja spoluprácu samosprávy a mladých ľudí. "Od roku 2009 sa pravidelne organizuje Fórum detí a mládeže ako neformálna platforma, ktorá tri až štyrikrát ročne vytvára priestor na vzájomný dialóg mladých ľudí, pracovníkov s deťmi a mládežou, organizácií pracujúcich s mládežou a zástupcov samosprávy," pripomenul.       

Záujem o zvyšovanie kvality života mládeže v meste má podľa radnice dokazovať aj prijatie strategického dokumentu, ktorý definuje priority a ciele mesta Prievidza v kľúčových oblastiach rozvoja práce s mládežou. "Od roku 2018 pôsobí v Prievidzi aj Rada mladých ako poradný orgán mestského zastupiteľstva. Práve rada podporuje myšlienku participácie a rozvíja u mládeže zručnosti potrebné pre aktívny občiansky život v demokratickej spoločnosti. Možnosť podieľať sa na rozhodovaní napomáha presadzovaniu záujmov, potrieb a požiadaviek tejto skupiny obyvateľov," dodal Ďureje.       

Poslaním ocenenia sTOPa je zviditeľniť a upozorniť verejnosť na výnimočných ľudí a subjekty, ktoré svojou prácou pomáhajú vytvárať pozitívne prostredie pre život mládeže v každom kraji Slovenska aktívnym občianskym a ľudským prístupom. Cieľom ocenenia je zviditeľnenie hodnoty aktívneho občianstva a participácie.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.01.2019
Nová stredná zdravotnícka škola v Prievidzi pozýva na Deň otvorených dverí
Budúce praktické sestry z hornej Nitry už nebudú musieť za vzdelaním cestovať do iného regiónu. Od septembra 2019 vznikne v Prievidzi nová Stredná zdravotnícka škola, ktorá má pomôcť vyriešiť akútny nedostatok stredného zdravotníckeho personálu.
viac
20.07.2019
Ocenenie Roma Spirit odštartovalo svoj jedenásty ročník
V stredu 17. júla odštartoval Roma Spirit 2019, jedenásty ročník ocenenia všetkých tých, ktorí sa aktívne podieľajú na zlepšení situácie Rómov na Slovensku.
viac
21.11.2023
Krajské centrá práce s mládežou SPACE získali prestížne ocenenie
Pozornosti odbornej poroty neunikol projekt centier práce s mládežou SPACE, ktorý Banskobystrický samosprávny kraj prostredníctvom svojej Rozvojovej agentúry spustil pred vyše rokom. Odmenili ho ocenením Národná cena kariérového poradenstva.
viac
19.02.2024
Primátor vyzdvihol prácu dobrovoľníkov, ktorí pomáhajú v meste
Prácu a úsilie dobrovoľníkov, ktorí pomáhajú zlepšovať život v Žiline, v tomto týždni vyzdvihol primátor Peter Fiabáne. Čistia ulice od odpadkov, udržiavajú poriadok na verejných priestranstvách a pomáhajú pri výsadbe zelene.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %