Ilustračná snímka petrzalka.sk
Organizuje ju Bratislavský samosprávny kraj spoločne so župnou Strednou odbornou školou gastronómie a hotelových služieb na Farského 9 v Bratislave. Cieľom je popularizovať a prezentovať tradičné remeslo mäsiar-údenár.
Počas celého dňa si môžu návštevníci pozrieť nielen ukážku zručností študentov a ich majstrov, ale aj nakúpiť zabíjačkové špeciality ako jaterničky, krvavničky, klobásy, tlačenku, oravskú slaninu a iné tradičné gastronomické výrobky - údenú rolku, stehno, krkovičku, vyrobené nielen žiakmi školy pod vedením majstra odborného výcviku Ladislava Šimona, ale aj absolventov školy Zola Galamboša z Nového Života a Tibora Ékeho z Gabčíkova. Kupujúci si môžu dopriať aj zákusok, kávu, čaj a či iné dobroty v školskej pizzérii.
Termín: sobota 15. 12. 2018 od 10. do 15. hodiny – brífing s predsedom BSK Jurajom Drobom o 10:30 hodine
Miesto: SOŠ gastronómie a hotelových služieb, Farského 9, Bratislava