Sobota 18.05.2024
Dnes má meniny 
Viola
°C
21.11.2023 01:05

Pomoc Bezplatných dlhových poradní chceme viac priblížiť občanom


Snímka zo stretnutia predsedu ZMOS s kompetentnými pracovníkmi Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.


Už takmer dva roky funguje projekt Bezplatných dlhových poradní, o ktorých hovoril predseda Združenia miest a obcí Slovenska Jozef Božik s vedúcim oddelenia bezplatného dlhového poradenstva Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR Ladislavom Šutým a externým expertom Petrom Danielom.


„Páni mi predstavili doterajšie pôsobenie Bezplatných dlhových poradní, z ktorých väčšina sídli v našich členských mestách. Poradne pozostávajú z ekonóma, právnika a psychológa. Zároveň poskytujú servis aj pre občanov obcí v danom regióne, ktoré na Slovensku reprezentuje jedine ZMOS. Preto sme sa dohodli, že v priebehu najbližších týždňov pripravíme dohodu o spolupráci s cieľom ešte viac priblížiť možnosti pomoci Bezplatnej dlhovej poradne občanom obcí a miest združených v ZMOS,“ povedal predseda Jozef Božik.

Stretnutie sa v priestoroch Kancelárie ZMOS v Bratislave konalo v pondelok 20. novembra 2023.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.09.2020
Žiakom základných škôl budú pomáhať študenti pedagogiky
Žiakom základných škôl, ktorí vypadli zo vzdelávania počas pandémie koronavírusu pomôžu s doučovaním študenti vysokých škôl.
viac
04.12.2020
Ešte v lete zamrzli výzvy pre materské školy
Združenie miest a obcí Slovenska je znepokojené tým, že už v lete mala byť zverejnená výzva na budovanie a rozširovanie kapacít materských škôl. Napriek novej úlohe v podobe zavedenia povinnej predškolskej dochádzky päťročných detí v materských školách zostávajú samosprávy bez finančnej pomoci.
viac
18.05.2021
ZMOS s partnermi pomáha prevádzkam s letnými terasami
Letné terasy predstavujú v tomto období aspoň nejaké podnikanie v gastro segmente. Sme svedkami toho, že terasy sú preplnené, situácia stresuje ľudí, aj čašníkov. Chýba systém manažovania v záujme prevencie a ochrany zdravia. ZMOS s partnermi prichádza s pomocou a konkrétnym riešením.
viac
31.05.2021
Barlatón napísal už siedmu kapitolu
Spolu 295 individuálnych účastníkov mal siedmy ročník charitatívneho podujatia Barlatón. Rovnako ako vlani sa uskutočnil vo virtuálnej forme.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %