Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
16.05.2019 06:50

Počas Noci múzeí a galérií otvoria výstavy o Maduare a kostýmoch Sissi


Ilustračný výrez plagátu


Otvorenie nových výstav o skupine Maduar a o kostýmoch cisárovnej Sissi, prednáška či predstavenie regionálneho kulinárskeho produktu.


To všetko čaká na návštevníkov podujatia Noc múzeí a galérií v Gemersko-malohontskom múzeu (GMM) v Rimavskej Sobote, ktoré sa uskutoční v sobotu 18. mája od 18.00 h.

„Hosťom večera bude rimavskosobotská hudobná skupina Maduar, ktorá úvod podujatia spestrí ukážkami svojej tvorby. Následne bude návštevníkom k dispozícii nová výstava o tejto skupine. Program obohatí aj otvorenie ďalšej exkluzívnej výstavy, ktorá predstaví šaty a kostýmy cisárovnej Sisi z krajčírskej dielne Moniky Czédly z Jedľova v Maďarsku,“ priblížila kultúrno-výchovná referentka GMM Elena Lindisová.       

Dodala, že súčasťou večernej ponuky bude prednáška o pobyte cisárovnej Sissi v Bardejovských kúpeľoch a diskusia na tému kúpeľníctva na Gemeri. „Okrem toho predstavíme verejnosti jeden z regionálnych produktov - muránske buchty, ktorý má aj svoju ochrannú známku. Jej držiteľom je obec Muráň, v ktorej sa buchty pečú,“ zakončila Lindisová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.05.2018
Noc múzeí a galérií na Dukle vyvrcholí posedením pri Vatre víťazstva
Do kampane Noc múzeí a galérií sa zapája aj Vojenské historické múzeum, ktoré 19. mája ponúka návštevníkom prehliadku Centrálnej expozície vo Svidníku a exponátov umiestnených v Parku bojovej techniky a tiež výstup na Vyhliadkovú vežu na Dukle. Program sa začína o 16. h a potrvá do polnoci.
viac
07.05.2019
Noc múzeí a galérií ponúkne bohatý program
Počas pravidelného podujatia Noc múzeí a galérií pripravujú kultúrne inštitúcie v Nitre na tretiu májovú sobotu bohatý program. Do podujatia, ktoré sa koná 18. mája, sa zapoja viaceré galérie a múzeá.
viac
14.11.2020
Noc múzeí a galérií v réžii TSK sa tento rok odohrá vo virtuálnom priestore
Noc múzeí a galérií v réžii Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) sa tento rok odohrá online. Na špeciálnu prehliadku pozýva verejnosť krajské Hornonitrianske múzeum v Prievidzi aj Trenčianske múzeum v Trenčíne.
viac
11.05.2021
Noc múzeí a galérií bude 15. mája online aj prezenčne
Tretia májová sobota (15. 5.) bude na Slovensku patriť celoeurópskemu podujatiu Noc múzeí a galérií. V poradí 17. ročník prebehne online i prezenčne.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %