Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
27.12.2023 10:55

Pešiu lávku v obci prerobili na most, začala sa skúšobná prevádzka


Snímka zdroj: slovensky-vecernik.sk


Nový most pre vozidlá a peších vybudovali v strede obce Čečejovce v okrese Košice-okolie. Pred vianočnými sviatkami ho uviedli do skúšobnej prevádzky. Prechádzať po ňom budú môcť vozidlá s hmotnosťou do 3,5 tony.


"Na moste je nutné ešte dokončiť niektoré práce, skolaudovať ho, ale to zvládneme po novom roku," uviedol starosta obce Lukáš Macák na sociálnej sieti. Celý projekt s prestavbou pôvodnej lávky pre peších aj prekládkou plynovodu si vyžiadal zhruba 80.000 eur.         

Nový most uľahčí prejazd obyvateľov s motorovými vozidlami medzi východnou a západnou časťou Čečejoviec, čiže medzi Kostolnou a Hlavnou ulicou. Doteraz totiž museli ísť cez frekventovanú cestu prvej triedy, ktorá vedie cez severnú časť obce, a často pri výjazde na hlavnú cestu museli dlhšie čakať.

Pôvodne viedla cez Čečejovský potok pri miestnom obchode s potravinami pešia lávka. Projektové skúšky ukázali, že jej nosníky zvládnu záťaž mosta s prejazdom áut. Podľa starostu technicky išlo o jednoduchú stavbu. "Začneme búrať starú konštrukciu a položíme novú konštrukciu, ktorá bude čisto kovová. Na ňu pôjde potom asfalt, čiže bude to vyzerať ako klasický most a bude tam prejazd automobilov vždy v jednom smere," povedal starosta pre TASR v novembri pred začiatkom prác.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.10.2017
Chýbajúce premostenie ponad frekventovanú cestu je oddnes minulosťou
Vďaka novej 58 metrovej dlhej lávke sa chodci a cyklisti bezpečne dostanú z Tepličky nad Váhom k rekreačnej zóne pri Vodnom diele Žilina.
viac
25.04.2020
Cyklozdruženia považujú momentálne Krajinský most za nebezpečný
So žiadosťou o dočasné zníženie rýchlosti na Krajinskom moste v Piešťanoch sa v otvorenom liste na Trnavský samosprávny kraj (TTSK) i mesto Piešťany obrátili zástupcovia občianskych cyklozdružení.
viac
27.03.2021
Lávku na Krajinskom moste opäť otvorili pre peších a cyklistov
Po 16 mesiacoch sprístupnili opäť v Piešťanoch 262 metrov dlhú lávku pre peších a cyklistov na Krajinskom moste ponad rieku Váh. Jej obnova si vyžiadala osem mesiacov prác s celkovým nákladom viac ako 720-tis. eur.
viac
19.12.2023
Geotermálny vrt uviedli do skúšobnej prevádzky
V Kežmarku v týchto dňoch uviedli do skúšobnej prevádzky geotermálny vrt. Hovorkyňa mesta Elena Smrigová informovala, že približne 2,5 kilometra hlboký vrt začína v meste vykurovať domy, byty a v pláne je prepojiť naň až štyri kotolne centrálneho zdroja tepla.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %