Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
21.05.2022 09:55

Osobnosti horských krajín si prevzali ocenenia


Spoločná snímka ocenených súťaže Osobnosť horských krajín


Spoločný projekt Poľska a Slovenska – Osobnosť horských krajín, poznal ocenených za ostatné dva roky. Jedným z nich je aj predseda ZMOS a primátor mesta Liptovský Hrádok Branislav Tréger.


Cieľom súťaže, ktorá sa koná pravidelne už od roku 2005, je popularizovať ľudí, činnosti a úspechy na horskom území Slovenska a Poľska, ktoré môžu byť vzorom a inšpiráciou aj pre ostatných. Zároveň môžu významným spôsobom prispieť k rozvoju poľských a slovenských horských zemí. Ocenenie udeľuje komisia menovaná združením Koalície horských značiek v poľskom Žyvci.

V piatok 20. mája 2022 v priestoroch Hotel Koliba Gréta v Liptovskej Sielnici boli odovzdané ocenenia za roky 2020 a 2021 (kvôli vtedy platným protipandemickým opatreniam). Slávnostného podujatia sa zúčastnil aj honorárny konzul Poľskej republiky na Slovensku Tadeusz Frąckowiak, ktorý vyzdvihol aj cezhraničnú spoluprácu medzi Poľskom a Slovenskom.

Jeden z ocenených, predseda ZMOS a primátor mesta Liptovský Hrádok Branislav Tréger poznamenal, že Slovensko je krajina, ktorá má druhú najdlhšiu hranicu práve s Poľskom. „Ocenenie považujem za ocenenie všetkých, ktorí robili s nami a majú zásluhu aj na rozvoji cestovného ruchu. Všetci pracujeme srdcom pre Slovensko a pre Poľsko. Veľmi dôležité je, že okrem blízkosti jazykov máme blízko aj srdcia. Hovorí sa, že tí, čo majú srdcia blízko, dokážu veľké veci. A to sa podarilo,“ uviedol Branislav Tréger.

Ocenenie Osobnosť horských krajín – rok 2020:

Lucia Králiková a Martin Králik (v kategórii malý podnikateľ): stoja za inovatívnym projektom fascinujúcej galérie plnej optických ilúzií. 

Dušan Trizna (v kategórii osobnosť horských zemí): patril k svetovej skialpinistickej špičke, je dobrovoľníckym organizátorom športových a kultúrnych podujatí v Liptove. 

Branislav Tréger (v kategórii politik – samosprávca): od roku 2008 primátor mesta Liptovský Hrádok, aktuálne aj predseda Združenia miest a obcí Slovenska.

Ocenenie Osobnosť horských krajín – rok 2021:

Viktor Devečka (v kategórii malý podnikateľ): pozitívne reprezentuje región doma i v zahraničí výrobou dizajnovo atraktívnych lyží. Ich výroba je založená na high-tech ekologickom prístupe. 

Anton Považský (v kategórii stredný podnik): založil rodinný podnik, organizuje benefičné podujatia a zážitkovú gastronómiu. Patrí k spoluorganizátorom podujatia Envirodeň. 

Autor: Zdroj: (zmos.sk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.04.2017
Nový poľsko-slovenský projekt prinesie rozhľadňu aj cyklotrasu
Vďaka cezhraničnej spolupráci vybudujú, okrem iného, novú cyklotrasu na slovensko-poľskej hranici. Bude kopírovať historickú cestu Jozefínka.
viac
02.05.2018
Slovensko-maďarský projekt získal z eurofondov na rozvoj turistiky 1,3 mil. eur
Po tri inštitúcie na Slovensku a v Maďarsku sa budú nasledujúce dva roky podieľať na realizácii projektu cezhraničnej spolupráce INTERREG V-A Slovenská republika-Maďarsko, na ktorý získali z eurofondov dohromady viac ako 1,3 milióna eur.
viac
12.11.2018
Správa Národného parku Poloniny realizuje ďalší cezhraničný projekt
Správa Národného parku Poloniny, ktorá má vo svojej pôsobnosti najvýchodnejšie slovenské chránené územie rozprestierajúce sa v slovensko-poľsko-ukrajinskom trojhraničí, pokračuje v spolupráci s poľským Bieščadským národným parkom.
viac
08.06.2019
Poliaci udelili ocenenia Osobnostiam horských zemí
Uplynulá sobota bola na poľsko-slovenskom pohraničí v znamení udeľovania ocenení pre osobnosti podporujúce tunajšie horské územia. V meste Żywiec zabodovali dvaja Slováci a získali ocenenie Osobnosť horských zemí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %