Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
26.11.2019 02:55

Obec Podzámčok sa za 20 rokov zdvojnásobila, rast vyžaduje stále investovať


Divadelné Podzámčie, ilustračná snímka, zdroj: podzamcok.sk


Investície do obnovy miestnych komunikácií, rozšírenia vodovodnej siete, kanalizácie, ako aj do budovania infraštruktúry k pozemkom určeným pre stavbu rodinných domov si v Podzámčoku v okrese Zvolen vyžaduje výrazný nárast počtu obyvateľov.


Za uplynulých 20 rokov sa ich počet zdvojnásobil a dnes ich v obci trvalo býva už asi 540.       

"Po roku 2000 sa tu postavilo asi 50 nových domov a aktuálne v lokalite Pod kopec staviame cestu k ďalším 14 parcelám, určeným na individuálnu bytovú výstavbu," povedala TASR starostka Mária Hrčková. Miesta je však ešte pre ďalšie desiatky rodinných domov.       

Obec dnes eviduje už 218 nehnuteľností, veľkú časť z nich obývajú mladé rodiny. "Len detí do 15 rokov tu býva viac ako 100," pripomenula starostka. Keďže materskú školu nemajú, rodičia deti zatiaľ vozia do škôl do Zvolena či Dobrej Nivy. Problémom je aktuálne aj absencia obchodu. Ten, ktorý tu bol niekoľko rokov, vlani majitelia zatvorili.       

Podzámčok bol v uplynulých rokoch vyhľadávaný nielen ako miesto pre bývanie s pekným vidieckym prostredím, ale aj pre iba desaťkilometrovú vzdialenosť od okresného Zvolena.     

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.01.2020
Samospráva vlani zrealizovala investície za viac ako 5,5 milióna eur
Samospráva Prievidze vlani zrealizovala investície za viac ako 5,5 milióna eur. V porovnaní s predchádzajúcimi rokmi ide o jednu z najvyšších súm v rámci kapitálových výdavkov mesta.
viac
23.04.2020
Prešovskí poslanci schválili prijatie úveru vo výške 4 milióny eur
Na dofinancovanie stavieb, ktoré má mesto schválené v pláne investičnej výstavby, prešovskí mestskí poslanci v stredu schválili úver vo výške 4 milióny eur.
viac
20.05.2020
V Medzilaborciach vybudovali ľadovú plochu aj napriek koronakríze
Športový areál mesta Medzilaborce je od minulého týždňa bohatší o multifunkčnú ľadovú plochu. Úver vo výške 150 000 eur, ktorým investičnú akciu spolufinancovali, chce samospráva splatiť do konca tohto roka.
viac
04.06.2020
Školský areál na Záhoráckej sa mení
Základná škola na Záhoráckej je najväčšou budovou, ktorú vlastní mesto Malacky. Dlhodobé modernizačné dlhy sa však ozvali, a preto v posledných troch rokoch tam smerujú obrovské investície.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %